De câte ori nu ai fost și tu în situația în care ești înconjurată de o grămada de produse de curățenie și să nu știi de unde să începi? Curățenia nu presupune cunoștințe avansate în domeniu, dar nici să ne ocupe toată ziua.

Știai că studiile arată că petrecem în medie 2,2 ani din viața noastra făcând curățenie? Și dacă tot investim timp, măcar să fim mândre de rezultatele obținute!

 

Iată cateva sfaturi care te vor ajuta în curățenia casei tale:

Sfat 1: Cumpără cu atenție produsele de curățenie și ține-le organizate!

Trebuie să cunoști problema cu care te confrunți pentru a cumpăra exact ce ai nevoie.

Nu există un produs bun pentru toate suprafețele, cum nu exista o pastilă care să ne vindece de orice. Gândește-te că locul pe care îl numești acasă te reprezintă!

Ține produsele organizate în funcție de suprafețe, zone etc.. Așa le vei găsi ușor și vor fi mereu la îndemână.

De exemplu foloște Crema tratament sticlă pentru geamuri și sticlă, Shine-Bath sau Full-Bath pentru îndepărtarea și prevenirea calcarului din baie, Wc Power pentru o curățare ca la carte a wc-ului, Marino sau Rosa pentru curățarea pardoselilor de orice fel, Furniture pentru îngrijirea mobilierului, Cold-Foam Degreaser sau Hot-Foam Degreaser pentru degresarea suprafețelor din bucătărie.

Sfat 2: Accesoriile folosite sunt foarte importante!

Nu ai vrea să fii pusă în situația în care microbii și bacteriile de pe vasul wc ajung pe chiuvetă sau mai rău pe blatul de bucătărie sau masa unde mănânci. Nu folosi mănușile cu care ai spălat wc-ul sau buretele, laveta cu care ai curățat cada sau chiuveta din baie pentru a curăța masa, chiuveta din bucătărie.

Chiar dacă pare puțin mai complicat, dacă îți organizezi accesoriile pe culori vei face curățenie ca un profesionist!

Îți recomand să stabilești anumite culori pentru bucătărie, altele pentru baie și altele pentru curățenia pe hol, camere, unde există un risc scăzut de contaminare. De exemplu poți folosi roșu pentru accesoriile utilizate în baie, verde pentru bucătărie și albastru pentru hol și camere. 

Sfat 3: Curăță de sus în jos!

Astfel praful și mizeria vor cădea pe suprafețele de jos, iar tu vei curăța pe rând fiecare zonă. Ultimul pas va fi aspirarea pardoselei. 

Sfat 4: Lasă produsele să acționeze conform instrucțiunilor!

Oricât de repede dorim să terminăm curățenia, decât să muncești de două ori mai bine o dată și bine! Citește cu atenție cele scrise la instrucțiuni. Cineva și-a bătut capul să testeze produsele și să facă cele mai bune recomandări. Astfel vei obține rezultatele promise și nu vei considera produsul un rezultat al marketinkului.

Noi, pe www.misavan.ro, avem produse cu rezultat imediat, dar și produse la care trebuie să aștepți pentru a avea rezultatul dorit - de exemplu pentru degresarea suprafețelor, scoaterea petelor, îndepărtarea calcarului etc..

 

Gata curățenia! Restul timpului petrece-l făcând ceea ce-ți place cel mai mult!