Amintirile care rămân în suflet toate au conexiune cu natura. Asemenea poetului nostru Mihai Eminescu care găsea inspirație și confort în discuții alături de prietenul său, Ion Creangă, la umbra Teiului din Parcul Copou, din Iași, și noi căutăm azi liniștea de care avem nevoie în natură. Fiecare are un loc al său, și atunci când ești acolo te simți diferit, inspiri și te încarci cu adevărat de energie pozitivă. Chiar și Aristotel spunea “dacă o cale e mai bună decât alta, atunci fii sigur că e calea naturii.”

 

De ce a apărut nevoia pentru produsele Eco Label?

Pentru a se adapta perioadei în care trăim, femeia modernă, în foarte multe cazuri deja mamă, caută un echilibru între ireversibilitatea timpului, presiunea pusă de societate, responsabilitatea familiei și dorința de a trăi viața frumos.

Adevărul cel mai adevărat este că noi toți devenim tot mai sensibili din foarte multe puncte de vedere. În acest contex, se naște gândul ce poate face ea, femeia modernă, mama, pentru a contura un viitor mai bun, sănătos și fără stres, unde copiii de azi să trăiască așa cum a fost odată copilăria - fără griji.

Fiecare în felul ei, găsește cele mai multe soluții în grija pentru sănătate și mediu. Astfel, a apărut și nevoia pentru soluții care să facă viața mai ușoară, comodă, confortabilă.

Ce poți face pentru a crea un viitor mai sănătos, mai curat, mai responsabil? Este vorba, de fapt, despre ce poți face tu în primul rând.

  • Fii un exemplu pentru cei din jurul tău, familie și prieteni, colegi și șefi, chiar și pentru străini - strânge gunoaiele făcute de tine și oferă-le un exemplu celor din jur strângând și după alții dacă observi ceva greșit. Schimbarea pe care o dorești în lume, pornește odată cu tine și nu aștepând pe alții.
  • Colectează selectiv, reciclează. Există foarte multe documentare, materiale ce se găsesc pe internet, asociații care organizează astfel de evenimente unde poți învăța, poți ajuta, poți da un exemplu. Cu cât știi mai multe, cu atât poți face mai multe.
  • Poți ajuta la restaurarea naturii - poți planta copaci, poți curăța râurile, plajele sau alte zone naturale. Îi poți implica și pe cei mici, așa vor ajunge să aprecieze si să iubească natura.
  • Poți folosi produse bio, de la agricultori locali, produse cu eticheta Eco Label. Citește eticheta produsului de care ai nevoie, află cât mai multe informații despre acel produs, cere informații atunci când ai dubii, susține companiile în care crezi și se potrivesc cu stilul de viață ales de tine.

Poți găsi mai multe informații și în articolul nostru Ziua Mondială a Mediului. Responsabilitate socială. Implică-te! Colectează deșeurile!.

 

Ce înseamnă Eco Label?

Cu siguranță ai văzut sigla pe eticheta unor produse, dar poate nu ai știut exact ce garanție oferă și de ce este de încredere. Iată de ce trebuie să iei în considerare eticheta Eco Label:

  • Eco Label este o etichetă recunoscută în Europa și în întreaga lume, din 1992;
  • certifică că un produs are un impact redus asupra mediului, garantat, și verificat independent (adică nu de compania care deține produsul, ci de o terță parte, acest aspect este o garanție în plus că produsul chiar îndeplinește anumite standarde);
  • Eco Label este una dintre cele mai exigente etichete de mediu din lume;
  • eticheta Eco Label este o dovadă vizibilă și recunoscută a eforturilor de mediu depuse de către o companie;
  • produsele etichetate ecologic sunt produse care au trecut audituri, îndeplinesc cerințe stricte și s-au dovedit a fi printre cele mai bune opțiuni pentru mediu (testele efectuate se bazează pe metode de testare dezvoltate de organizații internaționale și acceptate în întreaga lume).

Eticheta Eco Label pe un produs înseamnă că produsul a fost aprobat conform unui standard bazat pe studii științifice, cu referire în principal la următoarele domenii: toxicitate, calitatea aerului, utilizarea energiei și a apei, reciclabilitate, utilizarea resurselor naturale și alte zone de interes.

De fapt, certificarea europeană a etichetei ecologice evaluează impactul asupra mediului al unui produs pe tot parcursul ciclului său de viață. Această etichetă garantează că produsele au îndeplinit criteriile de compoziție și utilizare stabilite de UE, rezultând o reducere semnificativă a efectelor negative asupra mediului.

Asta înseamnă că produsul este mai slab calitativ? Din contră, aduce un plus! Produsele cu eticheta Eco Label oferă aceleași rezultate ca produsele profesionale convenționale în ceea ce privește eficacitatea, adăugând o contribuție suplimentară a mediului.

În cazul detergenților, de exemplu, etapele care au cel mai mare impact asupra mediului sunt cele legate de materialele de intrare (materii prime) utilizate în producție (însă criteriile luate în considerare diferă de la produs la produs).

De ce este important să cunoști ce înseamnă Eco Label? Majoritatea oamenilor nu sunt suficient de conștienți de efectele asupra mediului ale preferințelor lor zilnice de consum și nu acționează în mod responsabil. Cu siguranță, mulți ar dori să facă ceva, dar nu știu cum și de unde pot face acest prim pas. De fapt, programul Eco Label încearcă să schimbe obiceiurile de consum ale consumatorilor și încurajează utilizarea resurselor și a energiei cu înțelepciune în efortul de dezvoltare durabilă pentru generațiile viitoare.

Cum recunoști eticheta Eco Label? Simbolul etichetei ecologice europene este o floare cu petale sub formă de steluţe.

Foarte important de știut! Etichetele ecologice sunt diferite de simbolurile verzi și afirmațiile de mediu similare, deoarece astfel de afirmații nu garantează că sunt confirmate, cum este exemplul ei ecologice.

 

Ce facem noi, Misavan, pentru un stil de viață durabil?

Simbolul internațional Eco Label reprezintă o garanție a faptului că produsele de curățenie Misavan îndeplinesc o serie de criterii ecologice stricte ce se referă la ingrediente, la modalitatea de producție și de ambalare. Accentul este pus pe reducerea impactului asupra mediului, reducerea emisiilor de substanțe nocive și utilizarea ambalajelor reciclabile sau biodegradabile. Pentru noi, Eco Label nu este o simplă certificare, ci reprezintă angajamentul real al companiei față de protecția mediului și abordarea responsabilă a afacerii. Este o dezvoltare firească a gamei noastre de produse pornind de la preocuparea pe care am avut-o dintodeauna pentru sustenabilitate și mediul înconjurător. Susținem, astfel, alegerile responsabile și un stil de viață durabil.” – Ciprian Otea, CEO Misavan

 

Misiunea companiei Misavan este să contribuie la creșterea calității vieții oamenilor prin oferirea de soluții profesionale la cele mai înalte standarde pentru igiena și curățenia spațiilor în care aceștia locuiesc sau își desfășoară activitatea. De fapt, misiunea companiei Misavan poate fi scrisă pe scurt așa: Trecem România pe curat.

Cu același scop a apărut și grupul nostru de pe Facebook Misavan Trecem România pe curat, unde dorim să creăm o comunitate conștientă de alegerile sale în materie de produse de curățenie, cu informații transmise clar și transparent. Unde fiecare membru poate pune întrebări, poate cere explicații, ne poate povesti despre provocările zilnice de curățenie, poate veni cu soluții, ne poate da sfaturi despre cum gătesc și la ce apelează pentru a avea o casă curată, ordonată, organizată. Hai și tu în comunitatea noastră! Te așteptăm cu drag să ne povestești mai multe despre tine!

 

Ce măsuri au fost deja implementate în cadrul companiei Misavan pentru a contribui la un mediu curat?

  • Am dezvoltat gama detergenților Eco label.

Așa a luat naștere și proiectul CRINA (sau mai bine spus - Curățenie, Responsabilitate, Iubire, Natură, Angajament). CRINA este, de fapt, întruchiparea femeii moderne. Are puțin din fiecare, dar împreună, fiecare caracteristică creează o forță puternică. De altfel, CRINA este simbolul pentru pace sufletească, puritate, sănătate, vitalitate, pasiune, renaștere. CRINA este în realitate soluția pentru un prim pas spre a face ceva pentru tine și cei dragi, pentru a aduce un plus în confortul casei tale, dar care are efecte pozitive și în mediul care te înconjoară.

Găsești mai multe informații pe pagina noastră de Facebook și pe magazinul nostru online www.misavan.ro.

  • Am dezvoltat produse pe bază de bio enzime, dar și o gamă de produse cu dublu beneficiu: Eco label și concentrat.
  • Oferta noastră conține produse specifice prin care se facilitează colectarea selectivă, găsești produsele și pe magazinul nostru online.
  • Am adăugat în portofoliu cele mai noi și prietenoase materiale biodegradabile și compostabile în materie de packaging.
  • Sediul central, din parcul industrial Miroslava, este dotat cu panouri fotovoltaice care ne asigură mare parte din energia necesară.

Nu numai prin crearea unei linii complete de produse ne-am consolidat angajamentul față de mediu, dar ne-am adaptat și toate facilitățile în ceea ce privește iluminatul, refrigerarea și alimentarea cu apă, astfel încât consumul acestora să provină din surse regenerabile.

  • Încurajăm o cultură paperless prin investițiile făcute in zona IT.
  • Cultivăm diversitatea în rândul personalului, ne implicăm în diverse acțiuni de ecologizare în natură, oricând suntem solicitați, și suntem aproape de semenii noștri prin implicare în ONG-uri care ajută persoanele vulnerabile.

 

Și abia e începutul a tot ce va urma...

Stai cu ochii pe noi și te vom surprinde într-un mod plăcut de fiecare dată:).