Cine este iubitor de lumină să ridice mâna sus!

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi viața ta fără lumină o perioadă foarte lungă de timp? Noi da, iar imaginea creionată ne-a dus cu gândul la basmul Greuceanu unde zmeii furaseră soarele și luna, unde “o noapte tristă și fără sfârșit stăpânea acea împărăție”. Gândul de a trăi în beznă este mai înfiorător decât un zmeu.

Transpunându-ne totuși în viața reală unde nu există zmei, soarele este sursa noastră de energie, starea de bine, bucuria, motivația de a fi veseli, zâmbitori, sursa noastră naturală de vitamina D. Lumina este energie, cu atât mai mult în sezonul rece, unde ziua este mai scurtă și noaptea mai lungă, zilele sunt mai mohorâte, mai ploioase. Este sezonul în care petreci tot mai mult timp în casă, în zona ta de confort și liniște.

Modul în care transformi locuința ta într-un spațiu luminos, care să emane căldură din orice colțișor, să te înveselească în fiecare zi, ține de câteva trucuri ușor de pus în practică în orice moment. Nu ai nevoie de un paloș fermecat, de o baghetă sau alte puteri magice, ai nevoie doar să iei inițiativa și să vezi ceea ce se potrivește cel mai bine cu stilul tău și locuința ta.

 

Cum poți să ai o casă mai luminoasă?

Iată câteva idei:

1. Folosește culori deschise. Lasă accentele de culoare în detaliile accesoriilor - perne, vaze, tablouri, pături, flori etc.. Culorile deschise creează senzația de spațiu, din acest motiv îți recomandăm să optezi pentru alb, gri deschis, bej, crem, pasteluri pentru pereți, tavan, uși. Chiar și parchetul și gresia alege-le în culori deschise, vor crea și mai multă dimensiune, mai mult spațiu. Ceea ce este extraordinar deoarece culorile deschise vor crea senzația de lumină chiar și într-un spațiu mic, cu ferestre mici.

Nu îți fie frică de ușile deschise la culoare, se pot întreține foarte ușor, ai nevoie doar de produsul potrivit. Recomandarea Dr. Stephan este detergentul Spray&Wipe - pulverizează și șterge, se usucă imediat și conferă un plus de parfum. Utilizează produsul înpreună cu o lavetă din microfibră pentru a-i spori puterea, de exemplu cu Misavan Laveta Mirofibră pentru întreaga casă.

2. Profită de lumina naturală cât mai mult. Dacă ai posibilitatea alege geamuri mari ca să lași cât mai multă lumină să cuprindă camera. Dacă ai geamuri mici, ai grijă să nu le acoperi cu draperii, și cel mai important, curăță în permanență ferestrele. O fereastră curată va lăsa să intre mai multă lumină în casă.

Știm că nu e deloc plăcut să cureți ferestrele, dar îți oferim câteva ponturi.

Nu curăța geamurile când sunt calde sau expuse direct razelor solare. Nu vei face decât să lași urme și procesul de curățare să devină mai dificil și să consume mult timp.

Protejează geamurile mai mult timp. Utilizează un produs de curățare care să confere protecție și să păstreze suprafața curată timp îndelungat. Brandul Misavan are o propunere perfectă pentru tine. Ai auzit de produsul care te invită la o pauză de cafea, ceai sau ciocolată caldă? Ei bine.... Misavan Cremă Tratament Sticlă este o invitație la curățenie savurând băutura caldă preferată..că tot vine sezonul rece. În plus, efortul depus este diminuat deoarece crema tratament conferă o curățare de 3 ori mai durabilă decât orice alt produs de curățare sticlă.

Cum?

  1. Aplici produsul cu ajutorul unui prosop din hârtie (Ai grijă ce alegi o hârtie care să nu lase scame. Recomandarea Misavan este Monorola profesională Super Strong 1500 și Ultra Strong 2500, ambele în 3 straturi de celuloză premium care nu se destramă, nu lasă urme sau scame pe suprafață.),
  2. Îl lași să se usuce pe suprafață și între timp savurezi băutura caldă preferată,
  3. Iar apoi îndepărtezi crema uscată cu ajutorul unei lavete curate și uscate (Recomandarea Misavan este Laveta microfibră deoarece nu lasă urme pe suprafață și este foarte rezistentă în timp, pentru geamuri propunerea noastră este este Laveta Microfibră pentru Geamuri).

Crema Tratament Sticlă respinge apa, praful și insectele. Aplică acest produs și pe oglindă, ceramică, inox, caroseria mașinii, rezultatul te va uimi.

Pervazul geamurilor și tâmplăria le poți curăța cu Dr. Stephan Multicleaner Amoniacal sau Dr Stephan Multicream, iar dacă tâmplăria geamului este închisă la culoare, poți folosi și Dr. Stephan Furniture sau Dr. Stephan Care&More. Aceste două produse sunt ideale și pentru rama care încadrează oglinda deoarece nu lasă urme și au efect antistatic.

Lasă geamurile să respire. Nu le acoperi cu draperii sau perdele încărcate vizual, colorate. Utilizează perdele subțiri, iar draperiile pentru rolul estetic. În plus, pe vremea friguroasă vei lăsa căldura să pătrundă, nu se va crea condens și nici mucegai.

Perdelele și draperiile le poți curăța simplu și ușor cu un detergent lichid ideal pentru orice țesătură. Propunerea noastră este brandul Vexil rufe color, rufe albe sau rufe negre.

3. Decorează cu oglinzi. Oglindă oglinjoară cine-i cea mai frumoasă din țară? Oglinda nu are doar rolul evident, ci este și o modalitate de a crea dimensiune, lumină. Poți apela chiar și la un truc estetic - tehnica oglindă în oglindă. Dacă ai posibilitatea poziționează oglinda către natură sau într-o zonă care să reflecte și o imagine plăcută vizual. Nu uita cât de simplu poate fi curățată cu Misavan Cremă Tratament Sticlă...așa că nu evita oglinzile.

4. Fă lumină. Acolo unde ai zone întunecate poți opta pentru lumină artificială prin lămpi, veioze, becuri decorative din tavan. Această zonă poate deveni chiar colțul tău de relaxare și confort unde să citești carte preferată, să urmărești serialul mult așteptat, să asculți muzica ta. Tu ai un astfel de loc acasă? Dacă da, care sunt elementele care îți aduc acea stare de bine în orice moment?

Pentru și mai multă lumină în camere, poți alege ușile cu geamuri.

5. Păstrează ordinea. Nu încărca spațiul vizual deoarece va micșora camera și o va încărca întunecând-o. Utilizează elemente de depozitare cu forme similare, ușor de integrat în decorul locuinței tale. Pentru mai multe sfaturi îți recomandăm articolul Cum să ai mai mult loc în casă - tips&tricks pentru o casă curată și ordonată.

6. Accente de culoare. În contrast cu o zonă deschisă, elementele de decor colorate vor crea mai multă lumină, vor atrage atenția spre acea zonă, vor conferi prospețime.

De exemplu poate fi un fotoliu, o canapea sau un covoraș... Culorile vii și intense le poți păstra cu detergentul pentru covoare, tapițerii, mochete Dr. Stephan Carpet&More.

7. Contrast geometric. În loc de vechiul tapet (deși există spații unde tapetul, ales cum trebuie, creează dimensiune și conferă luminozitate), poți opta pentru o formă geometrică pe peretele alb, o formă geometrică care să contrasteze - de exemplu un cerc, un pătrat, un dreptunghi în culoarea preferată, asortată cu restul încăperii. Nu doar că vei impresiona, dar vei adăuga dimensiune care va contribui prin accentul de culoare la crearea spațiului.

Nu îți fie teamă să te joci cu peretele. Mai mult decât atât dacă ai copii năstrusnici, îți recomandăm să ai în casă și Dr. Stephan Ink&Marker Remover ce îndepărtează cu ușurință urmele de cerneală, marker, pix de pe perete sau alte suprafețe dure.

Și lista poate continua și poate fi adaptată în funcție de locuința ta.

 

Știi sfârșitul basmului Greuceanu, așa-i? Greuceanu învinge zmeii și aduce înapoi Soarele și Luna pe cer. “Treci Soare la locul tău și luminează ziua, treci Lună la locul tău și luminează nopțile.” Cât de importantă este lumina în viața oricui...

Orice este posibil cu un pic de curaj, tupeu și încredere în tine. Rezultatele te vor suprinde, iar locuința ta va fi luminoasă, va emana bucurie și o stare de bine.

Iar noi am stat pe-o roată ca să vă spunem acum povestea toată de Ziua Internațională a Locuinței!