Mulți dintre noi consideră curățenia de primăvară o tradiție, însă reprezintă și o modalitate grozavă pentru un nou început, plin de prospețime și energie. Pentru a te asigura că această sarcină devine cât mai simplă și eficientă posibil, am pregătit o serie de trucuri și soluții și îți garantăm că urmând un plan de acțiune clar, vei minimiza timpul și efortul depus, vei descoperi trucurile și sfaturile noastre cele mai bine păstrate, pentru a atinge acea strălucire impecabilă pe care ți-o dorești. Îți propunem și idei de produse pentru curățenie ideale pentru a face față oricăror provocări, fără a te simți copleșit.

Hai să întâmpinăm primăvara cu o casă curată și o stare de spirit revitalizată!

 

Cum să faci curățenie de primăvară rapid și ușor: ghidul tău complet

Îți oferim câteva trucuri eficiente despre cum poți să faci curățenie organizat.

1. Nu începe curățenia de primăvară fără un plan. Este mult mai ușor și mai simplu să vizualizezi pașii pe care trebuie să îi urmezi, ordinea camerelor, accesoriile de care ai nevoie. Prioritizează în funcție de zonele care necesită cea mai mare atenție și implicare.

2. Curățenia de primăvară este un moment prielnic pentru trierea lucrurilor - de păstrat, de aruncat, de donat, de reciclat. Atunci când ai dubii dacă un lucru îți este de folos sau nu, întreabă-te dacă îți aduce bucurie (conform expertei în organizare Marie Kondo). Încadrează-l în una din categoriile menționate anterior, utilizează sacii menajeri Uno Brilli pentru a face această activitate mai plăcută și mai ușoară.

3. Motivează-te! Evită epuizarea prin pauze bine meritate, mici recompense, muzică și povești. Imaginează-ți doar rezultatul final!

4. Respectă pașii curățeniei. Curățenia se face de sus în jos (pardoseala se curăță la final), de la stanga la dreapta (să nu uiți vreun loc), dinspre zona cea mai îndepărtată spre ușă. Geamurile nu se șterg când sunt încălzite de la soare.

5. Alege produsele de curățenie potrivite încă de la început. Dacă la curățenia săptămânală obții rezultatele dorite folosind soluții uzuale, pentru curățenia de primăvară fii pregătită să descoperi și locuri mai puțin vizibile în care murdăria a devenit încrustrată. Iar pentru asta ai nevoie de soluții profesionale.

Soluții profesionale pentru curățenia de primăvara și situații specifice

Dacă te confrunți cu rugina, calcarul, rosturile murdare, grăsimea încrustată pe hotă sau cuptoare, pete persistente pe pereți, urme de var uscate sau pur și simplu vrei să lași soluțiile sa lucreze în locul tău fără să obosești ștergând – asigură-te că ai ca ajutoare produse profesionale de curățenie. De ce? Acestea au o concentrație mai mare de substanțe active în comparație cu cele uz casnic, sunt formulate pentru a face față problemelor specifice de curățenie, fac față la pete și murdării persistente, întărite, nu ataca suprafața (gândește-te la frecvența utilizării produselor profesionale de curățenie în bucătăria unui restaurant).

De exemplu, iată câteva produse de curățenie care te vor salva în această perioadă:

    • Dr. Stephan Ink&Marker Remover este un produs profesional de curățenie foarte util la curățenia de primăvară deoarece ajută la șters urmele de pe pereți, varul de pe plinte sau tâmplăria geamurilor, petele persistente de pe canapele, perdele. Îndepărtează fără efort urmele de cearneală, pix, marker, var lavabil, petele de grăsime de pe suprafețe dure și textile care nu au culori sensibile.
    • Crema tratament sticlă Misavan foarte utilă pentru a curăța și trata suprafețele din sticlă, oferă o curățare de 3 ori mai durabilă decât orice alt produs din aceeași categorie.
    • Crema inox și metale Misavan este alegerea ideală pentru a curăța, trata și conferi luciu suprafețelor din inox, aluminiu, suprafețelor cromate etc..
    • Soluție curățare și îngrijire multisuprafețe Dr. Stephan Care&More curăță, îngrijește și conferă luciu suprafețelor mușama, piele, lemn, aluminiu, oțel, faianță etc.
    • Degresant forte bucătărie Turbo Degreaser îl poți utiliza pentru a îndepărta și cele mai vechi, carbonizate depuneri din interiorul cuptorului. Mai ales dacă ai utilizat cuptorul perioadă îndelungată, fără a-l curăța la timp.
    • Detergent pardoseli Misavan Tropical pentru a curăța și conferi un parfum delicat tuturor tipurilor de pardoseli, se usucă repede și nu lasă urme.

6. Verifică starea ustensilelor de curățenie. Asigură-te că sunt curate și nu au îmbibate murdărie veche, că nu miros urât și că sunt adecvate suprafețelor pe care le ai de curățat. Ustensilele utilizate, nu doar sporesc puterea de curățare, ci pot contribui la reducerea timpului și efortului depus în curățarea unei suprafețe.

7. Nu te grăbi în curățarea suprafeței, unele produse au nevoie de timp de acțiune pentru a oferi rezultatul dorit, promis. Un exemplu în acest sens sunt produsele degresante, anticalcarele sau dezinfectanții. Timpul de așteptare ca un produs să acționeze pe o suprafață îl poți folosi pentru a curăța altă suprafață.

8. Un profesionist în curățenie utilizează ustensilele pe coduri de culoare. De exemplu utilizarea unei lavete pentru a șterge toate suprafețele din casa ta crește riscul contaminării suprafețelor. Din acest motiv, unde se respectă un standard ridicat de igienă se vor folosi accesorii de curățenie pe coduri de culoare, în funcție de suprafețe. Găsești și pe magazinul nostru online diversitate în culori și suprafețe, tocmai pentru a-ți ușura munca. Exemple produse coduri culoare: găleți, fărașe, lavete microfibră, mopuri microfibră, bureți.

9. Suprafețele orizontale adună cel mai mult praf, aici trebuie să insiști. Cu un detergent bun și ustesila potrivită, praful nu va face față. Dacă îți plac mai mult prosoapele de hârtie pentru a curăța suprafețe, alege unul din 100% celuloză, premium, rezistentă, puteric absorbantă, care nu se destramă și lasă urme la contactul cu lichide. Acea textură ușor rigidă, dar perfectă pentru curățenia profesională. Noi avem recomandarea perfectă - Prosop hârtie monorolă Misavan Professional Super Strong 3 straturi și Prosop hârtie monorolă Misavan Professional Ultra Strong 3 straturi.

O altă variantă de prosoape de hârtie de ajutor în bucătărie și la ștergerea suprafețelor sunt din cele din gama Lungo - Prosop hârtie monorolă Misavan 2 straturi 200m și Prosop hârtie monorolă Misavan 2 straturi 150m.

10. Acum că a venit vremea frumoasă, aerisește casa cât mai des. Mai ales acolo unde este mai multă umezeală, cum este baia. De fapt, baia este o încăpere ce necesită constantă atenție, în special în zonele unde apa este foarte calcaroasă. Un bun anticalcar va îndepărtea cu ușurință petele, chiar și încrustațiile vechi, va proteja suprafețele și va reduce timpul de curățenie. Folosește anticalcarele Dr. Stephan în pregătirea băii pentru sezon nou, fără urme de calcar, rugină, pete vechi pe faianță, încrustații vechi - Soluție anticalcar și rugină Dr. Stephan Full-Bath și Soluție de curățare pentru baie Dr. Stephan Anticalcar și Dezinfectant Shine-Bath.

11. Adoptă un ritual zilnic de curățenie. Îți va fi mai ușor la curățenia generală. Dacă tu ești un exemplu de persoană ordonată, îi vei inspira și pe ceilalți membri ai familiei să fie așa.

 

Curățenia de primăvară, chiar dacă este copleșitoare, are multiple beneficii, nu doar în organizarea casei, ci în modul cum te vei simți la final. S-a dovedit prin studii că un spațiu curat influențează pozitiv comportamentul și starea de spirit, reducând nivelul de stres și anxietatea (Personality and Social Psychology Bulletin).

Curățenia poate fi o experiență revitalizantă și plăcută, plină de satifacții. Hai pe magazinul nostru online, www.misavan.ro, și descoperă toate surprizele pe care ți le-am pregătit pentru o casă strălucitor de curată.