Gătitul este un limbaj prin care se pot exprima armonia, fericirea, frumusețea,

poezia, complexitatea, magia, umorul, provocarea, cultura.”

Ferran Adrià, chef spaniol

 

Cât de importantă este pentru tine mâncarea? Cât de multă atenție acorzi mâncării?

De fapt, fiecare este diferit, și oricâte persoane vom întreba, atâtea răspunsuri vor fi. Face parte din stilul de viață a fiecărei persoane. Este cu atât mai complex răspunsul cu cât ești mai conștient de tine și modul în care dorești să îți trăiești viața. Este o artă, oricât de simplă ar fi, prin care îți arăți iubirea față de tine și față de cei dragi. Este un alt mod de fericire.

Indiferent cum încerci să o privești, bucătăria joacă un rol important în casa ta. Fiecare detaliu trebuie gândit pentru confortul tău și al familiei tale. Încă odată, aragazul, plita și cuptorul, își arată locul central pe care le au în bucătăria oricărei persoane. Tu când ai conceput design-ul bucătăriei tale cât timp ai petrecut în alegerea aragazului, plitei, cuptorului? Nu doar design-ul joacă un rol important, ci și funcțiile acestoran. Așa-i?

Cu atât mai mult cu cât te confrunți cu o ofertă extrem de variată, foarte multă informație care influențează luarea unei decizii. La un simplu search pe google, fără a intra în detalii, cuvântul aragaz generează peste 6 milioane de rezultate, cuvântul cuptor afișează peste 18 milioane de rezultate, iar cuvântul plită peste 6 milioane de rezultate. Așa-i că nu este simplă decizia? Și totul se complică și mai mult când vine vorba despre ce gătești...

 Pe lângă importanța design-ului, trebuie să acorzi atenție în alegerea ta și la următoarele aspecte:

1. Modul de alimentare - pe gaz, electric sau mixt.

2. Dimensiunea. Aceasta poate varia de la un producător la altul.

3. Dacă este încorporabil sau nu. În ultimii ani, cuptoarele și plitele încorporabile au devenit tot mai apreciate datorită design-ului de unitate pe care îl oferă bucătăriei.

4. Cuptor cu convecție, cuptor cu aburi, cuptor convențional sau static. Citește mai multe informații și în articolul nostru Sfaturi pentru curățarea și întreținerea cuptorului tău.

5. Tipul de plită - plită cu gaz, plită cu gaz pe sticlă, plită cu inducție, plită vitroceramică, plită cu discuri electrice. Care este alegerea potrivită pentru bucătăria ta?

6. Clasa energetică. Foarte importantă.

7. Funcțiile cuptorului, plitei.

8. Marca și garanția oferită.

9. Modul de întreținere. Cât de ușor este? Cât de complicat este? Acest aspect trebuie luat în considerare atât la plită, cât și la cuptor.

 

Iată 3 secrete cunoscute, dar care nu sunt respectate de cele mai multe ori:

1. Nu amâna curățarea. Cu cât amâni, cu atât murdăria va fi mai dificil de îndepărtat deoacere se va întări. De ce să nu cureți imediat? Economisești timp, crede-ne. E mult mai ușor.

Acest secret se aplică indiferent dacă este vorba de bucătărie, baie, living, dormitor sau hol.

2. Folosirea accesoriilor potrivite. De cele mai multe ori, curățarea plitei, cuptorului, aragazului este foarte simplă și nu necesită accesorii de curățenie speciale. O lavetă din microfibră și un burete pentru suprafețe sensibile sunt alegerile cele mai bune. Pe magazinul nostru online găsești o varietate de lavete din microfibră, dar și bureții de care ai nevoie.

Totuși, de ce recomandăm mereu lavetele din microfibră în orice activitate de curățenie? Deoarece cu ele poți curăța orice tip de suprafață fără a lăsa urme sau scame, se pot folosi ca atare sau împreună cu detergentul ales, este foarte rezistentă în timp - își păstrează aspectul inițial pentru o perioadă lungă de timp.

3. Produsele de curățenie folosite. Ultimul secret, dar cel mai important. Alege mereu în cunoștință de cauză. Dacă cunoști suprafața pe care dorești să o cureți și tipul de murdărie, poți alege mult mai simplu produsul de care ai nevoie. Foarte important! Alege produse profesionale de curățenie care nu doar vor curăța suprafața imediat, ci o vor proteja timp îndelungat. Știai că produsele Dr. Stephan sunt produse profesionale de curățenie? Intră pe magazinul nostru online, www.misavan.ropentru a descoperi întreaga gamă de produse Dr. Stephan.

 

Ce produse profesionale de curățenie să alegi?

1. Ce tip de plită ai ales?

Nu regreta alegerea făcută. Trebuie doar să înveți să ai grijă ca plita aleasă să aibă o durată de viață cât mai lungă. Cum? Învățând cum se curăță, când și cu ce.

Opțiunile din care ai putut alege sunt: plite cu gaz, plite cu discuri electrice, plite cu gaz cu sticlă, plite vitroceramice, plite pe inducție. Ultimele două sunt cel mai ușor de curățat.

Știai că?

· Plitele cu gaz sunt cel mai greu de curățat în comparație cu celelalte, din cauza ochiurilor, duzelor, grătarelor. Mai mult decât atât, și tipul de suprafață poate fi o problemă în curățare.

Dacă suprafața este sensibilă la zgârieturi folosește întotdeauna un burete pentru suprafețe sensibile sau o lavetă din microfibră, accesorii care nu zgârie suprafata.

În funcție de suprafață și tipul de murdărie - pete de grăsime arse, carbonizate, obținute prin fiebere, aburi etc., poți utiliza un degresant. Pentru urme de grăsime ușoare îți recomandăm Dr. Stephan Cold Foam Degresear, un degresant tip spumă, ce se aplică pe suprafața rece. Lasă-l să acționeze câteva minute, apoi șterge suprafața cu un burete sau o lavetă. Pentru grăsimile carbonizate, întărite utilizează un degresant mai puternic, noi îți recomandăm Dr. Stephan Hot Foam Degresear, un degresant tip spumă ce poate fi aplicat pe suprafața caldă sau rece. Aceste produse le poți utiliza și pentru a curăța partea exterioară a aragazului.

Pentru a degresa și curăța suprafețele din inox, poți folosi Dr. Stephan Strong Cream - este un detergent cremă profesional ce conferă și efect antistatic, iar pentru a conferi luciu suprafețelor din inox și protecție împotriva grăsimilor, utilizează Dr. Stephan Bright.

· În schimb, plitele vitroceramice sunt mai ușor de curățat decât cele cu gaz, funcționează cu oale clasice, însă prezintă dezavantajul că se incinge o suprafață foarte mare la gătit.

· Plitele pe inducție sunt cel mai simplu de curățat, prezintă avantajul că încălzesc doar zona de sub oală, butoanele sunt tactile, dar necesită oale speciale.

Ultimele două tipuri de plite sunt mai ușor de curățat deoarece murdăria se îndepărtează mai ușor. Utilizează un degresant la rece precum Dr. Stephan Cold Foam Degreaser sau Dr. Stephan Multidegreaser. De asemenea, murdăria și grăsime se poate îndepărta și cu Dr. Stephan Multicream. În special în cazul plitelor care se pătează de la oale, iar murdăria pare să pătrundă în porii suprafeței. Aplică detergentul pentru suprafețe sensibile, freacă încet suprafața cu un burete moale, apoi șterge-o cu un burete sau o lavetă curate. Rezultatul te va impresiona. Totul fără efort în plus.

2. Tipul de cuptor ales.

Noile generații de cuptoare sunt dotate cu funcții de autocurățare. Așa-i că este un beneficiu care merită luat în calcul? Mai multe sfaturi despre modul de curățare și modul de întreținere a cuptorului, am scris în articolul nostru Sfaturi pentru curățarea și întreținerea cuptorului tău. Merită să arunci un ochi pe el.

Pe lângă aceste funcții de autocurățare, periodic, îți recomandăm să îl cureți și tu cu produse profesionale de curățenie. Înarmează-te cu o pereche de mănuși menaj profesionale, care îți vor proteja mâinile, și un degresant la cald, tip spumă, precum Dr. Stephan Turbo Degreaser sau Dr. Stephan Hot Foam Degreaser.

Partea exterioară, cea din sticlă, o poți curăța cu Misavan Cremă Tratament Sticlă sau Dr. Stephan Spray&Wipe sau Misavan Duo Plus și o lavetă din microfibră pentru geamuri.

Atât de simplu.

 

Gătitul este o altă formă de distracție. Nu te teme să experimentezi, să încerci rețete noi, să savurezi fiecare mâncare în compania celor mai dragi persoane. Bucură-te de fiecare moment petrecut în bucătărie. Curățenia las-o pe mânile specialistului de la Misavan - Dr. Stephan.