Frigiderul, pe lângă scopul său practic zi de zi, este și un spațiu al amintirilor. Locul în care depozitezi amintiri frumoase din vacanțe, poze. Este o zona ideală pentru citate motivaționale, dream chart-uri care să te motiveze și să te ambiționeze zi de zi. Este locul perfect și pentru listele de cumpărături, to do list-uri și orice alte idei.

Frigiderul este imaginea stilului tău alimentar, modul în care te hrănești zi de zi. Este un accesoriu din bucătărie care necesită atenție, dar fără a exagera.

 

De ce ai vrea să ai un frigider organizat?

 

Reduci risipa. Știi ce trebuie consumat imediat și ce trebuie să cumperi, fără a exagera. Știi și ce trebuie aruncat.

Poți organiza mult mai ușor și repede mesele. În special când familia este numeroasă și înfometată, știi pe ce să pui mâna și știi din timp ce alimente ai în frigider. Foarte important în special când ai copii.

Poți curăța frigiderul fără mult efort. Dacă totul este organizat, parcă ai și chef să cureți frigiderul, așa-i? Totul este mult mai simplu și intuitiv.

Organizezi cât mai intuitiv pentru familia ta. Frigiderul trebuie să fie ușor de utilizat de fiecare membru al familiei. Modul de organizare să aibă logică pentru tine și familia ta.

Poți eticheta recipientele. Este foarte important să știi termenul de valabilitate, când ai început sau ai cumpărat un anumit produs - brânză, diverse conserve.

Modul de organizare al frigiderului poate avea un impact evident în reducerea risipei. Poate reprezenta o balanță a frecvenței în care consumi sau nu unele alimente, poate aduce reduceri semnificative în bugetul cheltuit pe mâncare.

 Pașii pentru curățarea frigiderului

1. Scoți tot ce este în frigider, astfel vei putea face o triere a alimentelor. Îndepărtezi inclusiv tot ce este lipit pe suprafața exterioară a frigiderului.

2. Trebuie să ai la îndemână accesoriile - lavetă, burete și produsele de curățenie necesare.

3. Cureți și dezinfectezi suprafețele. Recomandarea Dr. Stephan pentru curățarea frigiderului este Multicleaner Amoniacal. Deoarece conține amoniac are și efect de dezodorizare. Foarte practic la curățarea frigiderului deoarece nu necesită clătire. Se poate utiliza pentru curățare interior și exterior.

Recomandarea Dr. Stephan pentru dezinfectare este Descol 75 sau Descol. Dezinfectează și suprafața exterioară a frigiderului, în special zona mânerului, zona cea mai frecvent atinsă. Descol 75 și Descol au alcool, se usucă foarte repede și nu necesită clătire. Poți utiliza dezinfectantul oricât de des consideri.

4. Trebuie să cureți inclusiv recipientele speciale de compartimentare utilizate, caserolele, separatoarele etc..

5. Așezi alimentele, legumele, fructele, mâncarea înapoi pe rafturi, caserole, recipiente speciale etc., conform modului tău de organizare a frigiderului.

Curăță în permanență frigiderul, nu așteapta o anumită perioadă. Dacă a curs ceva sau s-a pătat, murdărit, poți curăța acea zonă pe loc. Vei evita efort, mirosuri neplăcute, aspect inestetic. Frigiderul tău va fi mult mai ușor de întreținut și va arăta mult mai bine, curat și organizat. O curățare totală, dacă ai grijă mereu de frigiderul tău, se poate realiza și la câteva luni.

Știai că...

  • Pentru a avea un frigider organizat poți folosi caserole, separatoare, recipiente speciale pentru anumite alimente, dispozitive rotative. Recomandate sunt cele transparente, astfel vei ști exact ce conține fiecare. În plus, eviți contaminarea încrucișată a legumelor și fructelor din frigider, eviți captarea de mirosuri nedorite.
  • Cele mai reci zone ale frigiderului sunt zonele unde se află ventilatorul, partea din spate a raftului superior și cel inferior și sertarul de jos.
  • Ușa frigiderului este zona cu temperatura cea mai ridicată, din cauza deschiderilor repetate.
  • Nu amesteca legumele cu fructele și carnea. Este mai mare riscul să se strice mai repede dacă sunt depozitate împreună.
  • Carnea se depozitează în sertarul de jos al frigideurlui, unde este cea mai scăzută temperatură.
  • Legumele și fructele se pot depozita în compartimentele speciale ale frigiderului.
  • Sticlele, borcanele și cutiile de lapte se recomandă a fi depozitate pe ușa frigiderului, în funcție de frecvența utilizării. Aici pot fi depozitate produsele cu termen extins de valabilitate.
  • Alimentele care trebuie consumate primele se pun în partea din față a raftului.
  • Ouăle, lactatele se depozitează pe raftul cel mai de sus, unde temperatura este stabilă. Ouăle se recomandă a fi depozitate în ambalajul original.

 Cu multă răbdare frigiderul poate deveni un spațiu organizat, curat, cu un impact semnificativ în reducerea risipei.