Renovarea îți dă șansa unui nou început, un pas care poate aduce multe schimbări în viața ta. Indiferent de motivele renovării, acum este momentul să faci tot ce îți place, să transformi o simplă locuință în locul tău preferat - acasă.

Înainte de a începe renovarea...

... ține minte:

1. Decizia renovării. Nu porni la drum până nu te asiguri că ai tot ceea ce este necesar: resursa financiară, de timp și mâna de lucru. Dacă tot faci o schimbare, fă-o ca la carte! Oricât de mică ar fi renovarea, tot presupune praf, mizerie și apoi curățenie. Mai bine faci totul de la început și te asiguri că în următorii ani, ai scăpat de grija renovării.

2. Organizează-te. Inainte de a veni constructorul, protejează-ți mobilierul, lucrurile. Nu uita că praful intră și în cele mai ascunse locuri. Împachează, depozitează sau scoate din locuință lucrurile tale. Depozitează-le într-un loc unde știi că vor fi ferite de tot praful și mizeria care se vor produce. A face curățenie după renovare necesită timp și un efort destul de mare, nu vrei să îți îngreunezi munca inutil.
Mobilierul ce nu poate fi scos, acoperă-l bine. Dacă nu schimbi parchetul, asigură-te că l-ai acoperit bine pe cel existent.

3. Comunică. Este foarte important să transmiți clar ceea ce dorești de la început și să afli tot ceea ce implică modificările dorite. Nu vrei să ai parte de suprize neplăcute.

Renovarea implică un dublu efort. Efortul în sine depus pentru a renova și apoi întreagul proces de curățenie după constructor și mobilare a locuinței conform dorințelor tale.

Ce trebuie să faci după ce constructorul a terminat renovarea?

1. Deschide larg ferestrele. Va fi nevoie să aerisești destul de des până vei scăpa de tot praful și mirosul rămas în urma renovării.

2. Echipează-te cu toate accesoriile necesare. Indiferent dacă constructorul și-a făcut sau nu treaba până la capăt, tot vor rămâne mici detalii care vor avea nevoie de intervenția ta.

Vei avea nevoie de un aspirator, șpaclu și smirghel în cazul în care au rămas pete sau urme de var, vopsea, ciment etc., găleată cu storcător, mop, lavete din microfibră, prosoape de hârtie, bureți și detergenți, în funcție de câtă curățenie trebuie să faci.

3. Aruncă molozul. Dacă constructorul nu s-a ocupat de molozul rezultat în urma renovării, îți revine ție datoria să faci curățenie după zugrăvit.
Molozul se colectează în saci de rafie, locul și modul de depozitare al sacilor cu resturi din renovare este stabilit de fiecare firmă de salubritate. Pentru a avea informațiile corecte contactează firma care colectează gunoiul din zona ta.

4. Aspiră praful gros depus inițial. După ce ai îndepărtat molozul, aspiră praful gros rămas. Dacă îl vei mătura sau șterge cu o lavetă sau mop nu vei face decât să stârnești și mai mult praf și să zgârii suprafețele.

5. Începe curățenia de sus în jos. Astfel nu va trebui să faci încontinuu curățenie. Dacă faci curățenie pe unde apuci e posibil ca o suprafață abia curățată să o cureți iar. Începe cu lustrele, tavanul, ferestrele, pereții, faianța și apoi gresia, parchetul.
Organizează-te pe camere, dar începe de sus în jos.

6. Îndepărtează petele, urmele, curăță suprafețele folosind ustensile și detergenți profesionali de curățenie.
Probabil în tot acest timp va fi nevoie să dai de mai multe ori cu mopul și să ștergi praful. Nu te speria, este normal. Praful rezultat în urma renovării poate persista o perioadă de timp.

7. Așează mobila și toate lucrurile înapoi la locul lor. Este momentul perfect pentru o reorganizare și triere a tuturor lucrurilor tale.

8. Casa este gata de locuit.

Ce produse poți folosi pentru a face curățenie?

1. Detergent pentru urmele de vopsea: Dr. Stephan Ink&Marker Remover
Unele pete trebuie îndepărtate imediat. De exemplu îndepărtarea petelor de vopsea trebuie să se facă cât mai repede. Fie că este vorba de ramele ferestrei, prize, uși, pardoseală, nu lăsa vopseaua să se usuce prea mult. Pe geamuri termopan sau alte suprafețe din plastic poți folosi Dr. Stephan Ink&Marker Remover.
Ai grijă la prize. Atunci când vrei să le cureți, pulverizează soluția mai întâi pe lavetă și apoi șterge suprafața.

2. Detergent pentru curățarea geamurilor și a sticlei:Misavan Geamuri 4 în 1, Misavan Geamuri Transparentă
Nu e plăcut de curățat geamuri după constructor, în special atunci când lasă în urma lor un dezastru. Dar există și multe situații în care curățarea ferestrelor nu necesită un efort suplimentar și le poți curăța cu un simplu detergent de geamuri. O soluție care se usucă foarte repede și nu lasă urme.

De asemenea, poți folosi și un detergent cu amoniac cum este Dr. Stephan Multicleaner Amoniacal, îndepărtează urmele rămase pe sticlă, plastic în urma renovării. Dacă te confrunți cu o suprafață sensibilă, testează totuși produsul pe o zonă ascunsă.

3. Lavete din microfibră
Îți recomandăm să folosești Laveta microfibră pentru geam pentru a evita urmele si scamele pe care un prosop de hârtie le poate lăsa. Pentru restul suprafețelor folosește Lavetă microfibră pentru întreaga casă. Lavetele microfibră se spală foarte ușor, nu se decolorează și nu se scămoșează.

4. Detergent pentru suprafețele din baie: Dr. Stephan Full Bath
Dacă au rămas urme groase de adeziv pe gresie și faință, folosește șpaclul pentru a le îndepărta. După îndepărtarea urmelor groase folosiți un detergent pentru curățare gresie și faianță. Optează pentru un anticalcar precum Dr. Stephan Full Bath.
Dacă te confrunți și cu urme de ciment, folosește un produs cu caracter acid cum este Dr. Stephan Anticalcar Extra Power.
Urmele de silicon se îndepărtează doar după ce s-au uscat. Se răzuiesc. Dacă stratul este subțire atenție la cum folosești șmirghelul sau buretele cu partea abrazivă, nu vrei să deteriorezi suprafața.

5. Curățarea pardoselilor: Misavan Detergent Pardoseli Rosa/Marino, Misavan Parchet
După ce ai îndepărtat mizeria și praful depus, curăță pardoseala cu un detergent cu uscare rapidă și care nu lasă urme. Este posibil să fie nevoie să repeți acestă etapă.

6. Alte accesorii
Ai nevoie de accesorii rezistente pentru a face curățenie ca la carte. Le poți folosi oricând vei mai face curățenie. Îți recomandăm Găleată 14l Storcător în diverse culori - foarte rezistentă, Mopul Microfibră Balerină - putere mare de curățare, absorbție, stoarcere și Burete canelat color - pentru suprafețe ce necesită o curățare în profunzime.

O renovare este și un prilej de a reorganiza lucrurile tale. Este un moment ideal de a-ți sorta lucrurile în 3 categorii: cele pe care le păstrezi, cele pe care intenționezi să le donezi și cele pe care urmează să le arunci. Păstrează doar acele lucruri care îți aduc bucurie.

Spor la treabă și la decizii înțelepte!

Nu uita să te abonezi la newsletter pentru a fi la curent cu produsele noastre, promoții și o mulțime de sfaturi de curățenie.