La un simplu search pe Google pentru a apela la curățenia realizată de firme de specializate, am găsit o diversitate de opțiuni. Ți-ar trebui ceva timp ca să te decizi...

De exemplu, pentru Iași, tarifele la firmele de curăţenie pentru curăţenia generală variază între 5-9Ron/mp. Iar acest preţ variază în funcţie oraș, zonă, de suprafaţă, gradul de murdărie, nevoile clientului. De asemenea, trebuie luat în considerare că pentru curăţarea canapelei, a unui fotoliu, a frigiderului, cuptorului sau alte activități de menaj, tarifele vor crește.

Ce înseamnă curățenie generală pentru o firmă de curățenie?

Iată câteva exemple: aspirarea mochetei/covorului/parchetului, stergerea geamurilor/oglinzilor, c-urățarea și dezinfectarea bucătăriei și a grupurilor sanitare, ștergerea prafului de pe mobilier la exterior, curățarea prizelor, întrerupătoarelor, tratarea cu soluții protectoare suprafețele de lemn, sticlă, aluminiu și inox, ștergerea umedă a pardoselei, colectarea și degajarea gunoiului etc.. Cu cât este mai în detaliu, cu atât se consideră o activitate extra și prețul va crește. Dar care este cel mai mare avantaj? Treaba ta este să îi informezi clar ce dorești de la ei și, cel mai important, să te bucuri de timpul liber.

 

Cât ai cheltui pentru curățenia generală apelând la o firmă de curățenie? Aproximând la o suprafaţa de 50mp şi o medie de 7 Ron/mp, costul curățeniei generale ajunge la 350 Ron, iar dacă se face curățenie generală de două ori pe an, costul ajunge la 700 Ron/an.

Costul unui coș de cumpărături pentru curățenia generală? Evident sub 300 Ron. Mai mult decât atât, este o investiție pentru o perioadă îndelungată cu produse profesionale de curățenie și accesorii de curățenie la nivel profesional.

 

Am scris pentru tine un mini ghid pentru curățenia generală. Acest ghid îți oferă soluții pentru o curățenie la nivelul firmelor de curățenie, utilizând produse profesionale de curățenie și ajutor intern. Ghidul îl vom prezenta în două părți, timp pentru pauza ta de cafea dimineața.

 

Ți-am captat atenția? Salvează linkul articolului, cu siguranță îți va fi de folos.

 

5 motive de ce să faci tu curățenie

1. Tu îți cunoști cel mai bine casa și nevoile ei. De fapt, standardul de igienă și curățenie acceptat este cel pe care l-ai proiectat deja în mintea ta.

2. Tu știi cel mai bine cum să triezi lucrurile. Ce ai nevoie și ce este în plus.

3. Faci mișcare. Nu cu un scop anume, ci pentru că ai nevoie. Mișcarea te face să te simți mai bine, să te bucuri mai mult și să fii o persoană fericită, zâmbitoare. În plus, reduci stresul și ai un sentiment de control.

4. Găsești inspirație pentru mici modificări. Chiar dacă nu ești genul de persoană în trend cu ultimele tendințe în design, sigur casa ta are nevoie de o schimbare, de ceva nou. Acum poate fi acel moment de inspirație și curaj.

5. Ai cel mai bun ajutor în curățenie - Dr. Stephan și echipa sa de produse profesionale de curățenie. (În plus, în lunile mai și iunie ai reduceri aniversare de 20% la produsele Dr. Stephan)

 

5 sfaturi generale de curățenie

1. Fă-ți un plan.

Nu vei reuși totul într-o zi, ai nevoie de un plan de activități pe zile. Stabilește exact cât poți face într-o zi, fără a te lăsa distrasă de alte activități. Ce ai început trebuie să termini, da?

#Dr.StephanTips Implică toată familia în planul de activități pentru curățenia generală. Unde-s doi puterea crește! Vă puteți oferi diverse recompense la finalizarea fiecărei activități sau puteți face din asta un mini concurs - cel care nu se încadrează în timp, se ocupă de spălarea vaselor o săptămână (Și apropo! Cu Dr. Stephan nici nu poți spune că ai pierdut, ai numai de câștigat!). Ideea este să faci curățenie cu drag, nu din ogligație.

 

2. Folosește mereu produse profesionale de curățenie.

Oricând faci curățenie, nu doar la curățenia generală.

Ce este un produs profesional de curățenie și de ce atâta tam-tam în jurul lui? Produsele profesionale de curățenie se deosebesc de celelalte prin frecvența de utilizare și protecția conferită suprafeței. Produsele profesionale de curățenie sunt produse care oricât de des le folosești pe o suprafață nu îi vor afecta calitatea, ci o vor curăța și îi vor conferi protecție.

Ce obții din această alegere? Mai mult timp liber și o casă în stare perfectă, totul va părea că este nou.

#Dr.StephanTips Nu mai poți da înapoi de la alegerile făcute legate de plită, cuptor, frigider, mobilier, obiecte sanitare etc.. Dar poți învăța să ai grijă de ele. Cunoaște-ți suprafețele din casă și alege produsele de curățenie potrivite pentru acestea (citește corect eticheta produsului). Nu orice produs este universal și nu orice produs îți protejează suprafața în timp. Mai mult decât atât, tehnologia a avansat așa mult în ziua de azi încât totul este mai ușor de curățat - gresie porțelanată, cuptoare cu funcții de autocurățare, aparate frigorifice cu tehnologia NoFrost, vase de toaletă cu tehnologia AquaBlade, plite încorporabile etc..

 

3. Fii o persoană organizată.

Organizarea este fundamentul unei vieți care stârnește bucurie. O mentalitate orientată spre organizare înseamnă să acorzi mai multă atenție modului în care îți petreci fiecare zi. Studiile arată că persoanele care locuiesc în case aglomerate, le este mai greu să simtă bucurie în propria casă.

Cel mai sincer adevăr este acesta....curățenia se menține. Curățenia generală care se făcea odată, nu mai are aceeași semnificație. Mediul în care trăim s-a schimbat, noi ne-am schimbat. Timpul este cel mai prețios pentru mulți dintre noi.

Sfatul nostru? Nu lăsa pe mâine ce poți face azi. Adică? Fă curățenie după tine, la timp. Mici gesturi care te vor ajuta enorm și vor face o diferență enormă. Învață-i și pe ceilalți din familie să fie la fel. Casa ta, regulile tale. Totul poate dura doar câteva minute pe zi.

#Dr.StephanTips Cu cât ai mai multe lucruri în casă, cu atât curățenia îți va lua mai mult timp și nimic nu îți va mai aduce bucurie. O casă organizată, ordonată, curată contribuie la o minte echilibrată emoțional și rațional.

 

4. Fă curățenie ca un profesionist.

Cum? Înainte de a începe curățenia, trebuie să ai toate produsele și accesoriile de curățenie necesare. Apoi începe curățenia de sus în jos, din zona cea mai îndepărtată spre ușă, de la etaj spre parter, îndepărtează murdăria majoră prin măturare, ștergere, spală suprafața cu un detergent specific, clătește suprafața la nevoie, dezinfectează.

Și cel mai important! Mai mult produs folosit nu înseamnă că va curăța mai bine. Folosește cantitatea de produs recomandată. Așa nici nu vei face risipă.

#Dr.StephanTips Alege accesorii de curățenie pe coduri de culoare. Fiecare zonă va avea propria culoare și nu va mai exista riscul contaminării prin încrucișare a diferitelor zone din casă.
Folosește accesorii de culoare roșie pentru baie, accesorii de culoare verde pentru bucătărie, accesorii de culoare galbenă pentru camere, accesorii de culoare albastră pentru holuri.  

Ce accesorii de curățenie poți alege pe culori? Cozi aluminiu, mopuri, mături, fărașe, găleți cu storcător, bureți, lavete.

 

5. Triază lucrurile.

Este un moment bun să decizi ce este de păstrat, de donat și de aruncat. Păstrează doar lucrurile care îți aduc bucurie. Imaginează-ți casa ta ideală. Acum este așa cum ți-ai imaginat? Dacă nu, începe cu primul pas.

Încă de acum jumătate de secol, un designer și arhitect francez susținea că spațiul de depozitare este cel mai important element din mobilarea casei. Dacă e insuficient nu rămâne destul spațiu în care să trăiești. Vrei mai multe sfaturi despre organizare? Citește articolul nostru - Cum să ai mai mult loc în casă - tips&tricks pentru o casă curată și ordonată.

#Dr.StephanTips O casă mică, dar organizată și curată reprezintă o investiție în fericirea ta. Nu mai pune accent pe material și gândește-te la tine și la ce te face cu adevărat să fii fericită.

 

Extra sfat! Când faci curățenie fă și ceva ce îți place.

Pune-ți muzica preferată, poate ai o melodie care îți dă energie și chef de mișcare? Pune un audiobook, ce mod mai simplu de a “citi” o carte. Ascultă o poveste. Poate ai un basm preferat din copilărie? Ce zici de Harap Alb, Prâslea cel Voinic și merele de aur, Greuceanu, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte etc.. Dacă nu...podcastul preferat? Sunt atâția care fac conținut de calitate și de unde chiar ai ceva de reținut. Și cel mai important...înarmează-te cu multă răbdare, curaj, zâmbete, optimism...și o cafea bună sau un ceai răcoritor.

Găsești mult mai multe informații și în acest articol de pe blog - Ghid pentru o curățenie profesională. Sfaturi de curățenie pentru o locuință fericită, relaxantă, curată.

 

În partea a II a a ghidului despre curățenie găsești și recomandările specialiștilor Misavan pentru curățenia generală. Citește continuarea aici.