Să ai o casă curată, ordonată, organizată nu este ușor, mai ales când nu ai ajutor sau ai copii mici. Câteodată simți că nu mai ai putere, chef, starea necesară pentru a-ți ordona spațiul. Cel mai bine în aceste momente este să privești lucrurile dintr-o altă perspectivă. Bucură-te de o cafea, un ceai sau o ciocolată caldă, și cu mult calm și optimism, analizează ce este de făcut pas cu pas, cameră cu cameră... Rezultatul îți va aduce mai multă satisfacție decât efortul depus (oricum vei uita cât de greu a fost și te vei bucura cu drag de ordinea, curățenia din casa ta!).

Ai nevoie de o motivație? Iată 10 motive simple de ce ai nevoie de o locuință curată, ordonată, organizată:

1. Mai mult spațiu. Locuința ta va părea mai mare, mai luminoasă.

2. Echilibru, liniște și armonie, adică o stare de bine.

3. Reduci stresul, funcționează atât pe plan personal cât și profesional.

4. Ai chef de a sta acasă, în confortul casei tale. Foarte important mai ales în sezonul friguros.

5. Aici poți face orice îți aduce bucurie, orice ai chef....doar este casa ta.

6. Dacă totul e curat și organizat înseamnă că fiecare membru al familiei a înțeles ce are de făcut.

7. Începi fiecare zi cu zâmbetul pe buze, cu bună dispoziție (Nu uita că starea ta îți influențează ziua.).

8. Îți impresionezi prietenii și familia. De ce nu, cu mici trucuri ai putea da dovadă de aptitudini de design interior, atenție la detalii. Sunt multe trucuri la care poți apela pentru a crea o locuință ca un expert.

9. Adunări la tine acasă. Dacă îți place să fii în centrul atenției, să îți inviți prietenii la tine acasă...ce mai aștepți? Când casa ta este curată, ordonată...prietenii pot veni chiar și neanunțați.

10. Mândrie. Ești mândră, mândru de casa ta.

 

Organizarea. Un mod simplu de a te bucura de viață.

Privit ca atare, cuvântul organizare pare riguros, deloc flexibil și impersonal. Dar imaginează-ți cum ar fi viața fără organizare. Haos este puțin spus. Ai nevoie de organizare în viața ta pentru a te putea bucura de liniște, armonie, relaxare, o continuă stare de bine. Cu toții avem nevoie de organizare pentru a construi o viață mai frumoasă. Acest angajament față de viață se transpune în tot ceea ce faci și ești, inclusiv în locul pe care îl numești acasă.

Iată câteva reguli simple înainte să începi:

Privește în ansamblu. Privește casa ta în ansamblu și vezi care este problema. Nu începe haotic, ia fiecare cameră în parte și analizează. Acordă-ți timp să le faci pe toate, pe rând. Primul pas este să identifici ce trebuie să faci și cum vrei să faci. Modul în care organizezi lucrurile ține doar de tine, de ceea ce îți place. Fă loc creativității tale.

Atribuie locuri în casă pentru fiecare lucru. Când știi unde trebuie să pui un lucru și unde îl găsești, viața este mai ușoară. Fiecare membru al familiei știe ce are de făcut.

Lasă curățenie în urma ta. Bucătăria și baia sunt două zone pe care le folosești destul de des și unde murdăria este cea mai evidentă. Fă curat în urma ta. Nu uita că aceste zone sunt predispuse la mirosuri urâte de la vase nespălate, chiuveta înfundată, vasul de toaletă, prosoape ude etc.. Curățenia, igiena, dezinfectarea acestor spații este importantă.

 

De unde începi?

Să ai mereu pregătite produsele de curățenie necesare este un prim pas foarte important. Doar nu mergi la război fără un plan de atac și armele necesare, așa-i? Exagerând puțin (doar nu e vorba de niciun război), în curățenie este indicat să îți cunoști suprafețele din casă și să ai deja achiziționate produsele necesare. Iar în cazuri de urgență, să știi ce produse poți alege să se potrivească casei tale. Cel mai bine este să ai un produs sau două produse pentru fiecare cameră sau produse universale adecvate suprafețelor din casa ta. De exemplu poți alege produse universale precum cele 4în1 din gama Misavan (pentru geam, pentru mobilă, pentru bucătărie, pentru baie, cu amoniac). Sau poți opta pentru produse specifice unei nevoi, de exemplu din gama Dr. Stephan.

Sfatul nostru este să investești întotdeauna în produse profesionale de curățenie deoarece acestea nu doar vor curăța murdăria, ci vor proteja în timp suprafața pe care este aplicat produsul.

Un al doilea pas este să începi de sus în jos, din cel mai îndepărtat punct al casei spre intrare. Mai întâi mături, apoi ștergi și speli suprafața cu un detergent, iar dacă este nevoie clătești.

Indiferent de perioadă, îți recomandăm să ai pregătit un dezinfectant universal cum este Dr. Stephan Dezinfectant Hidroalcoolic Descol 75 sau Descol.

Un al treilea pas este să profiți de orice moment pentru a păstra organizată casa ta, conform nevoilor tale.

Iată câteva sfaturi (bineînteles că pot fi adaptate stilului tău):

1. Bucătărie. Organizează-te în funcție de frecvența utilizării fiecărui accesoriu.

Nu uita că o aglomerare de obiecte încarcă spațiul vizual și creează senzația de dezordine.

De exemplu: în apropierea chiuvetei poți păstra vesela, lângă aragaz condimente, oale, tigăi, ustensile. Sub chiuvetă poți păstra soluțiile de curățenie. Câștigi spațiu și timp dacă utilizezi coșuri, cutii, agățătoare sau poți utiliza o bară de care să agăți produsele de curățenie cu pulverizator. Așa-i că ar arăta totul organizat? Știai că produsele de curățenie Misavan sunt prevăzute cu pulverizator tip spumă sau spray? Totul este mult mai practic, mai ușor. Sub chiuvetă poți păstra degresantul pentru arsuri Dr. Stephan Hot Foam Degreaser, degresantul pentru hotă Dr. Stephan Cold Foam Degreaser, detergentul pentru geam și sticlă Misavan Cremă Tratament Sticlă, detergentul pentru mobilă Dr. Srephan Furniture, bureții canelați color sau pentru suprafețe delicate, Detergentul de vase Poy. Păstrează aici și sacii menajeri (asta doar dacă coșul de gunoi este în apropiere). Tu reciclezi? Știai că avem o gamă de saci menajeri special pentru reciclare? Vizitează site-ul nostru pentru a afla mai multe detalii www.misavan.ro.

2. Baia. Aici produsele se recomandă să fie sortate în funcție de specific. Dacă aici ai și mașina de spălat rufe, pune în apropierea ei detergentul de rufe Vexil, balsamurile Misavan sau Vivery, înălbitorul Misavan, tabletele anticalcar 4în1).

Cel mai ușor este să utilizezi coșuri sau agățătoare pentru a depozita produsele gen uscător păr, ondulator, placă de păr, dischete demachainte etc..

3. Camera + dressing. Aici organizarea trebuie să fie permanentă. Cel mai ușor este să te organizezi astfel: articole de păstrat, de dăruit, de donat, de reciclat, de vândut. De fapt, imaginează-ți ce ai vrea să vezi primul lucru când deschizi ochii dimineața? Ce ți-ai imaginat corespunde cu imaginea actuală din cameră? Dacă nu, ce mai aștepți...

4. Living. Spațiu de relaxare pentru tine și familia ta, locul de întâlnire cu prietenii. Lasă la vedere doar obiectele cu rol decorativ sau cele utilizate în mod constant.

Ce spui dacă acest loc ar avea mereu un parfum unic, interesant. Tu știi gama de odorizanți Dr. Strephan? Dacă da, care este preferatul tău? Dacă vrei să impresionezi orice vizitator, utilizează odorizanții și pentru a împrospăta aerul din hol.

5. Holul. Primul spațiu cu care interacționezi. Acesta trebuie să fie cel mai puțin încărcat pentru a evita senzația de dezordine. Utilizează corpuri cu uși pentru a crea spațiu și ordine. Poți păstra aici și produsele de curățenie cu utilizare imediată, de exemplu dezinfectantul universal Dr. Stephan Descol 75 sau Descol (pentru a dezinfecta clanța, întrerupătorul, mânerul dulapului), un detergent universal Dr Stephan Spray&Wipe (pentru a curăța ușa de la intrare, dulapul etc..).

Pentru un plus de spațiu utilizează tehnica oglindă în oglindă. Nu va arăta doar bine, dar va fi un truc care va atrage atenția.

6. Terasă sau balcon. Aici funcționează organizarea pe verticală, mai ales când ai obiecte mixte. Aplici același principiu din totdeauna. Sus vei depozita obiectele cel mai rar folosite.

În ultimul timp această zona a devenit una statement, o oază de relaxare și inspirație vizuală. Ai grijă de terasa sau balconul tău cu un produs precum Dr. Stephan Care&More, iar atunci când spațiul este deschis cu produse repelente pentru insecte, precum Dr. Stephan Insect Run.

 

Reține! Haosul provoacă haos, un stil dezechilibrat îngreunează stabilirea ordinii. Totul începe cu voința ta. Începe cu pași mici, dar siguri.

Mult spor și inspirație găsești pe magazinul nostru online www.misavan.ro. Nu ezita să apelezi oricând ai nevoie la noi, suntem aici pentru a crea ordine în casa ta.