Întotdeauna am admirat pozele cu băi promovate pe site-urile de socializare. Sunt o oază de inspirație, super chic și actuale. Totul pare desprins din poveste, gândit până la cel mai mic detaliu, super curat și îngrijit.

Realitatea nu este chiar o poveste. Pete de calcar pe robinete, chiuvetă, cadă, cabina de duș, faianță, vasul de wc, oglindă. Și mai rău pete de rugină! Calcarul este ca Lupul, Vrajitoarea sau Zmeii din povești. Odată instalați cu greu scapi de ei. Noroc că avem și noi ajutoarele noastre și putem crea un final fericit!

Uneori pierdem mult timp încercând să curățăm suprafețe cu pete albe sau gălbui, uneori abia curățate. Nu este deloc plăcut mai ales când tu știi cât timp investești în curățenie.

 

Citește mai jos câteva recomandări în funcție de suprafețe:

1. Robinete, chiuvetă, cadă, cabină de duș, faianță

Sunt dintre cele mai sensibile suprafețe din casă deoarece le atingem poate cel mai des și au nevoie de mai multă atenție. 

Petele de calcar nu vor dispărea pentru totdeauna deoarece țin de duritatea apei din zona ta (apa de la robinet conține diverse minerale care inevitabil se vor depune pe suprafețele cu care intră în contact și poate fi blândă până la foarte dură), dar pot fi prevenite și ținute sub control.

Pentru urme, pete vechi de calcar si rugină îți recomand anticalcarul Dr. Stephan Full-Bath. Are un miros mai puternic, dar rezultatul te va impresiona. Și oricum este nevoie de o cantitate mică de produs pentru a obține rezultatul dorit.

Pentru o întreținere zilnică, îți recomand anticalcarul Dr. Stephan Shine-Bath. Pulverizezi, lași la acționat și ștergi! Pe lângă puterea sa de curățare, conferă un aspect de nou și lasă un parfum foarte plăcut, intens, în toată baia.

 

2. Vasul wc

Ce poate fi mai inestetic decat petele, urmele, calcarul, rugina de pe vasul wc? Până și acel wc căruia nu-i mai dai nicio șansă va deveni ca nou dacă folosești Dr. Stephan WC Power. De ce să îl schimbi când îi poți prelungi viața și aspectul de nou? Folosește Wc Power din când în când. Pentru întrețienrea zilnică folosește gelurile wc de întreținere (vezi aici mai multe).

 

3. Oglinda

Cea mai afectată de stropi de apă, urme de săpun, urme de la alte soluții folosite și mai ales aburi. Încearcă Crema tratament sticlă în 3 pași: aplică crema cu  un prosop de hârtie, așteaptă să se usuce, șterge cu o lavetă din microfibră. Oglinda ta va străluci.

 

Un extra-sfat! Utilizează mereu lavete din microfibră pentru curățarea suprafețelor deoarece protejează, nu lasă urme și curăță mult mai bine!