Grija pentru locuință se reflectă nu doar în design-ul casei, ci și în ordine, modul de organizare, frecvența de curățare și dezinfectare a suprafețelor și obiectelor. O casă îngrijită și organizată înseamnă mai mult spațiu, mai puțin de curățat, mai puține bacterii, mai puține griji, mai multă fericire. Înseamnă un mediu sănătos pentru tine și cei dragi.

Conștientizând importanța curățeniei și a dezinfecției ne protejăm nu doar împotriva Covid-19, ci a tuturor categoriilor de bacterii, germeni, virusuri.

 

Știai că un proces corect de curățenie presupune 2 etape?

Cele 2 etape sunt: curățenia propriu-zisă și dezinfectarea.

Curățenia propriu-zisă înseamnă a folosi produse de curățenie care au rolul de a îndepărta pete sau urme care sunt vizibile, inestetice și care ar putea fi contextul potrivit pentru dezvoltarea mai multor microorganisme. Totuși, produsele de curățenie nu ucid bacteriile și virusurile, ci reduc numărul acestora și reduc riscul de răspândire.

Dezinfectarea presupune utilizarea unor substanțe chimice care au rolul de a ucide germenii de pe suprafețe. Acest proces nu curăță neapărat suprafețele, dar datorită proprietăților antibacteriene, antifugice și germicide asigură eliminarea microorganismelor.

Există mai multe tipuri de dezinfectanți pe care putem sa îi alegem în funcție de substanța activă pe care o conțin: alcool izopropilic, clor sau amoniu cuaternar. De ce? Pentru că fiecare categorie de virusuri, bacterii și fungi este sensibilă la o anumita substanță, așa cum dovedesc testele de laborator.

Încă de la aparitia sa, virusul Covid-19 a fost testat cu toate substanțele cunoscute ca având proprietăți dezinfectante. Rezultatele obținute au arătat că virusul poate fi distrus de substanțe pe bază de clor (conc. >1.2%) și alcool (conc. >65%).

 

Alege dezinfectanții în funcție de suprafața pe care vrei să o dezinfectezi.

1. Un dezinfectant pe bază de alcool izopropilic.

Dr. Stephan Descol-75 Dezinfectant Hidroalcoolic conține 69.6% alcool și este avizat de Ministerul Sănătății. Poate fi utilizat pe orice suprafață din casă. Se usucă foarte repede, și este ideal chiar și pentru zonele greu accesibile.

Descol-75 este foarte eficient pe specii tulpine precum Staphiylococcus Aureus, Enteroccocus Hirae, Escherichia Coli, Pseudomonas Auroginosa, Aspergillus Niger, Candida Albicans. În plus, având o concentrație de peste 65% alcool izopropilic este eficient și împotriva virusului Covid-19.

Dezinfectează cu Descol-75 mânerele, clanțele, întrerupătoarele, computerul, tastatura, telefonul, telecomanda, biroul, colacul wc, blatul de bucătărie, folosește-l cu încredere pe orice suprafață din casă. Cu cât sunt mai rar curățate și dezinfectate suprafețele din locuință, cu atât mai mare este riscul de a acumula câteva sute de bacterii pe cm2.

Ține minte! Germenii răcelilor tind să trăiască cel mai mult pe suprafețele din plastic sau alte suprafețe dure. Pe telefonul mobil pot exista până la 25.000 germeni pe fiecare cm2. Știai că este considerat mai murdar decât colacul vasului wc? Iar un birou are de 400 de ori mai multe bacterii comparativ cu scaunul de toaletă și de 100 de ori mai mulți germeni decât o masă obișnuită de bucătărie.

Utilizează Descol-75 deoarece este ușor de pulverizat și nu necesită clătire pe suprafețe generale. Dacă îl folosești pentru a dezinfecta suprafețe care intră în contact cu alimentele întotdeauna este necesară clătirea suprafeței.

Chiar dacă dezinfectezi suprafețele, nu uita și de igiena mâinilor.

Mâna unei persoane poate avea până la 1.000.000 bacterii, iar germenii pot rezista pe mâini până la 3 ore. Ce îți propunem? Spală-te pe mâini cât mai des și dezinfectează-te cu un dezinfectant pe bază de alcool. Soluția noastră este Dr. Stephan Aseptic Gel de Mâini Dezinfectant cu o concentrație de 70% alcool, cu efect virucid, bactericid și fungicid.

Dezinfectantul este avizat de Ministerul Sănătății și este foarte eficient impotriva Staphiylococcus Aureus, Enteroccocus Hirae, Escherichia Coli, Pseudomonas Aeruginosa, Aspergillus Niger, Candida albicans, Poliovirus Tip 1, Adenovirus Tip 5.

Spălarea și dezinfectarea corectă a mâinilor presupune:

  1. Folosește apă curată și săpun. De preferat, optează pentru săpun lichid în dispenser, în locul celor solide.
  2. Șterge-ți mâinile cu prosoape de hârtie, pentru că sunt igienice, de unică folosință și protejează mâinile reducând riscul de contaminare.
  3. Dezinfectează-ți mâinile cu un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de minim 60%. Conform Ministerului Sănătății, mâinile trebuie să rămână ude minim 20 secunde după utilizarea dezinfectantului pe bază de alcool. Atunci înseamnă că s-a folosit cantitatea corectă de dezinfectant.

 

2. Un dezinfectant pe bază de clor.

Ce îți propunem? Dr. Stephan Declornet Gel Clorat. Un dezinfectant cu 5% hipoclorit de sodiu, avizat de Ministerul Sănătății pentru dezinfectarea spațiilor generale, adică spațiile și suprafețele care nu intră în contact cu alimente. Dacă ai animale de companie, clătește întotdeauna suprafețele cu apă curată.

Declornet este foarte eficient pe specii tulpine precum Staphiylococcus aureus, Enteroccocus hirae, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Aspergillus niger, Candida albicans.

Folosește-l în baie. Dezinfectează cu Declornet vasul toaleta, obiecte sanitare, faianța, pardoseli ceramice, zone de trafic comun etc..

 

3. Un dezinfectant pe bază de amoniu cuaternar.

Folosește în bucătărie un dezinfectant degresant, un produs 2în1 cum este Dr. Stephan Dengras Food Dezinfectant Degresant. Este un produs cu dublă acțiune, care în timpul staționării pe suprafață acționează atât ca degresant cât și ca dezinfectant. Acțiunea sa degresantă practic elimină o operațiune premergătoare dezinfecției și anume degresarea cu un alt produs. Acest lucru, face din produsul Dengras food un produs versatil, competitiv și ușor de utilizat.

Folosește-l pentru a dezinfecta și degresa frigidere, mese de lucru, blaturi, mașini de tocat, feliatoare, prese, ustensile (spatule, clești, cârlige, cuțite) etc..

Știai că pe tocătorul din bucătărie există o acumulare de bacterii cu 200% mai mare decât pe vasul de toaletă? Nu folosi același tocător pentru a tăia carne, legume, lactate, fructe. Îți recomandăm să folosești tocătoare diferite.

O altă variantă este Dr. Stephan Bioxel Dezinfectant Universal. Un dezinfectant avizat de Ministerul Sănătății, recomandat pentru a dezinfecta pardoseli, suprafețe de lucru, vesela, tacâmuri, tăvi, pahare, holuri, suprafețe din băi etc.. Dacă îl folosești pe suprafețe care intră în contact cu alimentele, nu uita să clătești după dezinfectare.

Dacă ai obiceiul de a intra încălțat în casă, ține cont că, oricât de des ai dezinfecta, aduci de afară bacterii, viruși și alți patogeni care se vor împrăstia prin casă, prin toate camerele. Soluția? Încearcă să nu mai intri încălțat prin toată casă și dezinfectează podeaua cât mai des. Un motiv în plus să dezinfectezi este și dacă ai animale.

Utilizează Dr. Stephan Fresc Detergent Dezinfectant Pardoseli, un dezinfectant pentru pardoseli și alte suprafețe care nu intră în contact cu alimentele, avizat de Ministerul Sănătății.