Probabil ai citit multe articole ce încurajează folosirea oțetului în diferite “rețete” de curățenie.

Dacă ai și folosit, atunci articolul acesta este pentru tine. Dacă nu, atunci cu atât mai bine pentru că meriți felicitările specialistului.

Oțetul este folosit de multe gospodine, în combinație cu bicarbonatul, cu lamâia sau cu apa simplă pentru a da un aer proaspăt și curat locuinței.

Astfel, multe gospodine renunță la produsele chimice pentru că le cred dăunătoare. Unele sunt. Însă alegând să urmezi sfaturile din bătrâni nu e totdeauna o idee bună.

 

Iată de ce: 

1. Oțetul e o soluție acidă, iar soluțiile acide favorizează dezvoltarea bacteriilor.

2. În timp, aciditatea oțetului afectează stratul superior al gresiei și al faianței. Nu vă mirați, așadar, dacă faianța nu mai este ca la început.

3. Poate că oțetul curăță, dar nu dezinfectează!

 

Poate că pe vremea bunicii funcționa, dar odată cu produsele de curățenie și tehnologia, s-au dezvoltat și bacteriile, acum imune la din ce în ce mai multe substanțe.

Așadar, ai mare grijă ce produse de curățenie folosești pentru că acestea îți schimbă casa, dar cele mai bune au grijă și de sănătatea ta.

Simplul oțet nu e răspunsul pe care îl cauți în materie de curățenie și dezinfectare!

De aceea ne-am gândit să îți punem la dispoziție produsele de care ai nevoie și care îți asigură curățeniea și dezinfectarea necesare casei tale.