„Respirăm în medie de 25000 de ori pe zi, asta înseamnă că respirăm aproximativ 12kg aer zilnic.

Te-ai gândit vreodată cât de mult contează mirosul?

Pe lângă importanța calității aerului respirat, mirosul are și calitatea de a te diferenția, de a crește stima de sine, de a atrage.
Prin miros se activează emoții, dispoziții, amintiri, se captează atenția. Mai mult decât atât, s-a dovedit că memoria olfactivă durează mai mult timp decât cea vizuală.

În multe locații pe lângă imaginea vizuală se pune accent și pe cea olfactivă. Identitatea olfactivă crește cu 78% rata de reîntoarcere, cu 25% evaluările pozitive, te determină să rămâi cu 15% mai mult timp într-un loc. Altfel spus, prin stimularea mirosului te diferențiezi în mintea unei persoane. Așa-i că este o tehnică care merită să o folosești?

Textele istorice, dovezile arheologice, înregistrări ale medicilor sugerează că esențele aromatice și uleiurile esențiale naturale au luat parte în susținerea sănătății și a stării generale de bine de-a lungul secolelor și au dat naștere la termenul modern wellness. Din antichitate și până în prezent s-au tot căutat metode de a ne relaxa și scăpa de stres, oboseală, griji, de a dormi mai bine, de a avea mai multă energie, de a ne bucura de o atmosferă plăcută apelând la miros.

Aromaterapia este doar una dintre ele. Este o metodă care se bazează pe o gamă largă de uleiuri volatile, de uleiuri esențiale care au diferite efecte asupra stării noastre și de care ne putem bucura și în confortul casei noastre. Stă în noi să descoperim și să alegem ceea ce ne place, ceea ce ne crează acea stare de bine - ulei de lavandă, mușețel, iasomie, cuișoare, trandafir, lemn de santal, scorțișoară, eucalipt, mentă, ylang-ylang, etc..

 

Mirosul este și mai important decât atât

Oare nu toți tindem să mirosim un produs? Și aici vorbesc de legume, fructe sau mâncare de orice fel, nu doar de parfumuri, balsamuri de rufe, detergenți sau alte produse profesionale de curățenie. Putem spune că o roșie are gust a roșie doar mirosind-o? Sau ne putem crea o așteptare față de un produs doar prin simpla mirosire a produsului? Răspunsul depinde de fiecare din noi.

 

Cert este că suntem obsedați să scăpăm de mirosurile neplăcute

Acestea nu activează amintiri plăcute, prin urmare nu dorim să ne rămână în memorie. Tindem să ocolim zonele sau încăperile cu mirosuri neplăcute. Dacă baia noastră ar mirosi constant a urină, asemănător băilor publice, am considera că este mereu murdară.

Un prim pas ar fi să folosim un produs de dezodorizare cum este amoniacul, iar dacă suntem mai moderni am folosi un produs cu amoniac cum este Dr. Stephan Multicleaner Amoniacal. Al doilea pas ar fi igienizarea și parfumarea printr-un odorizant wc solid, odorizant cu pulverizare sau alte dispozitive odorizare. Poți alege odorizanți toaletă wc sub diverse forme și în diverse culori, orice îți place sau ce se potrivește cel mai bine cu design-ul băii. Noi îți propunem o gamă largă de produse solide pentru vasul de toaletă - Misavan Odorizant Wc Block Blue sau gama Misavan Odorizant Wc 3d - Aqua Blue, Flower, Forest, Lemon. În ceea ce privește odorizanții cu trigger îți recomandăm să foloști mereu un odorizant cu miros mai puternic, cum sunt Dr. Stephan Odorizant Splas și Dr. Stephan Odorizant Service. Acești odorizanți elimină imediat mirosurile nedorite.

 

Asociem un anume miros cu ideea de curat, de plăcut

Până nu demult clorul era simbolul curățeniei. Dacă mirosea a clor, mirosea a curat. Probabil încă mai există această gândire, dar lucrurile s-au mai schimbat între timp. Nu doar produsele profesionale de curățenie oferă acea senzație de curat, ci și produsele de odorizare ambientală.
În funcție de preferințele noastre, în prezent există o multitudine de variante pentru a scăpa de mirosurile neplăcute sau pentru a crea în casă o atmosferă plăcută, relaxantă. Putem alege lumânări parfumate, săculeți parfumați, candele aromaterapie, bețișoare parfumate, odorizanți tip spray sau cu pulverizator, rezervă spray sau alte variante pentru aparatele odorizante profesionale.

Poate nu putem recrea acea odorizare ambientala profesională din locurile, magazinele noastre preferate sau din zonele turistice. Aici de cele mai multe ori se folosesc aparate profesionale cu funcție avansată de difuzie a parfumului, aparate odorizante cu anumite caracteristici tehnice care probabil nu ni le permitem financiar sau care nu își au locul în casa noastră. Dar putem asigura o odorizare profesională folosind odorizanți de cameră profesionali.

Există preconcepția că anumite produse hoteliere profesionale sunt accesibile doar pentru persoanele care își permit sau doar pentru clienți mari, însă această gândire este total eronată. Știm cu toții cât de importantă este o curățenie ca la carte, o curățenie realizată ca un profesionist. Din acest motiv gama noastră de produse include produse profesionale de curățenie menite să ușureze procesul de curățenie și să protejeze suprafețele. În această categoria intră și gama de odorizanți profesionali.

 

Important este ca din multitudinea de arome să găsim ceea ce se potrivește casei noastre.

Ține cont că odorizarea unor spații mici nu este același lucru cu odorizarea spațiilor mari. Cu cât spațiul este mai mic cu atât mai intens va fi odorizantul, cu cât spațiul va fi mai mare și mai des aerisit cu atât se va diminua din intensitate, indiferent cât de puternic este produsul.
Este foarte important ca odorizarea să se realizeze la finalul curățeniei și să nu o combini cu alte produse intens parfumate deoarece rezultatul poate să nu fie conform așteptărilor noastre.
Dacă optezi pentru odorizanți cu pulverizator, pulverizează în aer, în centrul încăperii, pentru un impact imediat sau în jos, într-un colț, pentru o explozie treptată de arome și un parfum îndelungat.
Dacă preferi rezervele odorizanți care se folosesc în dispensere odorizante, îți recomandăm să poziționezi dispenserul într-o zonă unde știi că ai nevoie de odorizare și la un anumit interval de timp. Îți gama noastră de produse există rezerve odorizant precum Odorizant Automat Ceai Alb și Grapefruit, Odorizant Automat Gold - arome florale și citrice și Silver - o combinație de arome florale, citrice și marine.

Dacă dorești să ai un control asupra cantității de odorizant folosite poți opta oricând pentru odorizanți profesionali prevăzuți cu trigger. Îi poți folosi pentru a odoriza doar atunci când vrei și este nevoie, și doar în anumite zone și încăperi.


Noi îți propunem o gamă largă de odorizanți cu trigger, cu arome pline de viață, inspirate din parfumuri celebre, odorizanți cu personalitate care cu siguranță vor scoate din anonimat casa ta. Optează pentru un odorizant cu aromă florală ca Dr. Stephan Odorizant You, o aromă fresh ca Dr. Stephan Odorizant Boss, o aromă fructată ca Dr. Stephan Odorizant Natura sau o combinație de arome florale și citrice ca Dr. Stephan Odorizant One.

Nu abuza de un miros pentru că la un moment dat nu îl vei mai percepe la intensitatea corectă deoarece te-ai obișnuit cu el.

Acest lucru se aplică și la alte produse. Variază aromele și folosește produsele acolo unde este nevoie. Niciun parfum, odorizant sau alte metode pe bază de uleiuri esențiale, nu trebuie folosite în exces. Folosește exact cât este nevoie pentru a avea o casă curată, plăcut parfumată, pentru a crea o atmosferă plăcută și a contribui pozitiv la starea ta de bine.