“Acasă este acolo unde poți să visezi cu ochii deschiși. “

Acasă e locul unde alegem ceea ce ne place cu adevărat și poate de multe ori alegem mai degrabă cu inima decât rațional. Vrem să fim înconjurați de tot ceea ce ne face fericiți, 73% din persoanele care sunt fericite acasă spun că sunt fericite și în viață. Cu atât mai mult cu cât studii recente arată că ne petrecem până la 90% din timpul nostru în interior. Și atunci de ce să nu alegem cu inima, să creăm o casă care spune povestea fiecăruia din noi?

Indiferent de alegerile făcute, Misavan îți oferă soluții și idei pentru locuința ta de vis.

Canapeaua - o piesă statement în orice locuință

Alegerea mobilierului nu este o decizie simplă. Este o investiție pe termen lung și, uneori, chiar foarte costisitoare, mai ales dacă este vorba de canapeaua din living.

Canapeaua, pe lângă scopul său practic de a oferi confort, are și un scop estetic - înfrumusețează camera, este o piesă centrală. Mai mult decât atât, este locul în care se adună familia și prietenii, este locul poveștilor. Importanța sa este cu atât mai mare dacă este și o piesă de decor, indiferent din ce material este realizată.

Modul de curățare canapele, fotolii, scaune, coltare sau alte piese de mobilier tapițate poate diferi în funcție de materialul din care sunt realizate, culoare și indicațiile producătorului.

Cum se curăță canapeaua?

Poți aplica acești pași nu doar la curățarea canapelei, ci și la fotolii, scaune, colțare etc..

1. Aspiră. Știai că poți aspira canapeaua sau orice alt mobilier tapițat? Este un pas foarte important. Fă acest lucru oricând te confrunți cu firmituri, fire de păr, scame etc.. Folosește capătul special al aspiratorului. Dacă materialul permite acest lucru poți folosi și o perie moale.

2. Folosește rola de scame. Oricând te confrunți cu mici scame sau fire de păr folosește rola de curățat scame. O poți folosi oricând faci curățenie, va îndepărta și scamele mai greu accesibile și o poți avea la îndemână oricând pentru o curățare rapidă. Găsești câteva variante de role curățat scame chiar și pe magazinul nostru online - www.misavan.ro.

3. Recomandările producătorului. Înainte de a lua decizia de curățare canapele acasă, documentează-te în legătură cu recomandările producătorului, citește eticheta. Nu vrei să ajungi la stadiul “dar nu am știut!”, ține minte că există situații care nu au rezolvare nici dacă optezi ulterior pentru o curățare profesională.

Fiecare material are anumite caracteristici:

  • Catifeaua - este un material prețios, elegant, se pătează dacă o cureți local, se poate curăța cu soluții pentru textile.
  • Lâna și stofa - nu opta pentru o curățare canapele din stofă sau lână cu apă caldă deoarece materialul poate intra la apă, mai bine aspiră-le frecvent.
  • Microfibra - este mai puțin pretențioasă decât alte materiale, se usucă ușor.
  • Pielea ecologică - este ușor de întreținut, nu se pătează cu ușurință.
  • Pielea naturală - este mai permeabilă decât cea ecologică, poate crăpa în timp de aceea se recomandă hidratarea acesteia cu un ulei sau o cremă.
  • Alte textile - modul de curățare și întreținere poate diferi în funcție de culoare și fibre.

4. Fă curățenie imediat ce s-a murdărit. Poate ți se pare puțin trasă de păr această recomandare, dar este foarte important să cureți murdăria imediat ce s-a pătat suprafața. Este posibil ca după o perioadă de timp pata să se întărească și să pătrundă în material, și ulterior să fie mult mai greu de curățat. De asemenea, materialul se poate decolora și poate căpăta un miros neplăcut.

5. Testează produsele. Dacă dorești să faci o curățare profesională canapele la tine acasă, acordă atenție produselor folosite. Cel mai bine este să testezi produsul pe o suprafață mai puțin vizibilă, indiferent ce tip de soluție este.

Noi îți recomandăm Dr. Stephan Carpet&More. Este un produs care elimină murdăria organică și anorganică, împrospătează culorile și lasă un parfum foarte plăcut.

Poți folosi și Dr. Stephan Ink&Marker Remover care curăță pete de cerneală, marker și pete de grăsime de pe suprafețe textile. Foarte important este să te asiguri că suprafața nu are culorile sensibile.

Dacă totuși optezi pentru soluții făcute în casă, nu uita că materialele nu mai sunt la fel de rezistente ca altădată, au devenit mai sensibile, mai delicate. Un produs homemade nu garantează o protecție suplimentară, de aceea este bine să-l testezi înainte.

Noi te sfătuim, ca în funcție de material și recomandările producătorului, să optezi pentru o curățare cu un produs pentru tapițerii, o curățare cu abur sau o curățare profesională prin sistemul de injecție-extracție. Tu decizi.

6. Împrospătează țesătura. Uneori culorile tapieriilor pot deveni terne odată cu trecerea timpului. Poți opta pentru reîmprospătarea culorii la o soluție pentru curățarea covoarelor și tapițeriilor, cum este Dr. Stephan Carpet&More. Sau poți opta pentru o curățare profesională.

7. Folosește accesoriile corecte. Nu alege cârpe care s-ar putea decolora sau ar putea scămoșa partea textilă. Folosește lavete microfibră, bureți non-abrazivi și prosoape. De cele mai multe ori se recomandă curățarea petei prin tamponare, nu prin frecare sau mișcări circulare, pentru a evita mărirea petei. Aceeași recomandare o avem și pentru curățare fotolii, scaune, colțare sau pentru curățare saltele.
Pe magazinul online Misavan - www.misavan.ro, vei găsi o gamă variată de lavete microfibră și bureți, alege variantele care îți plac cel mai mult.

Cum poti proteja în timp canapeaua și alte piese de mobilier tapițate?

Chiar dacă nu te confrunți cu pete sau alte tipuri de murdărie în fiecare zi, întreținerea periodică a canapelei, fotoliilor, scaunelor, colțarelor tapițate este foarte importantă.
1. Aerisește, aerisește, aerisește. Aerul curat este foarte important. Mirosul de mâncare, de fum de țigară sau mirosul stătut, de cameră neaerisită, se pot impregna foarte ușor în țesături și tapițerii și se elimină foarte greu.

În cazul în care umiditatea din casă este foarte mare, folosește un dezumidificator. Contribuie la întreținerea obiectelor de mobilier, dar este benefic și pentru sănătate.

2. Dacă ai murdărit canapeaua, fotoliul, scaunul etc. nu lăsa mizeria acolo prea mult timp. Poate fi dificil de îndepărtat apoi. Creezi în acest mod un mediu propice pentru acarieni, ciuperci și bacterii, iubitori de umezeală și căldură. Aspiră, folosește rola de scame, soluții pentru îndepărtat petele.

3. Nu exagera cu apa. Nu folosi niciodată prea multă apă atunci când dorești să cureți canapeaua sau alt mobilier tapițat. S-ar putea să creeze pete, mirosuri nedorite și în timp poate duce la pierdea elasticității țesăturii. După ce ai curățat suprafața las-o la uscat câteva ore sau peste noapte. Nu exagera cu apa nici la accesoriile metalice, ar putea rugini. Mai bine, pulverizează apa sau produsul pe lavetă și apoi curăță suprafața.

4. Nu lăsa mobilierul de acest timp direct în razele soarelui sau aproape de o sursă de căldură. Țesătura se poate decolora în timp.

5. Acordă o atenție suplimentară modului de curățare a canapelelor extensibile. Mai ales dacă folosești canapeaua și pentru a dormi. Petrecem o treime din viață dormind, prin urmare este foarte importantă igiena patului. Folosește huse detașabile, așternut de pat și o saltea adițională, cum este cea topper, vei conferi extra protecție.

6. Folosește huse. Dacă îți permiți acest lucru și dorește să prelungești durata de viață a canapelei sau altei piese de mobilier, folosește huse. Le poți face la comandă sau achiziționa direct din magazinele de design interior. Mai mult decât atât, husele pot fi un truc eficient pentru a aduce o schimbare în cameră, de a te juca cu texturi și culori. Și le poți spăla cu ușurință.

O altă modalitate de a proteja este să decorezi canapeaua, fotoliul cu pături, coverturi. Aduc un plus în decorul camerei și protejează surpafața, mai ales dacă ai animale.

7. Nu uita să cureți și să speli accesoriile canapelei. Dacă canapeaua este decorată cu perne, pături și acestea trebuie curățate. Dacă uiți de ele pentru mult timp pot căpăta un miros nedorit care se poate transfera și în materialul canapelei. Scoate-le la aerisit cât mai des.

8. Dacă canapeaua are părți detașabile, curățe-le pe rând. Rotește, întoarce și înfoaie periodic perna de șezut sau de spătar. Astfel reduci riscul de uzură permanentă. Aerisește-le cât mai des dacă ai posibilitatea.

Par multe etape de parcurs, dar de fapt totul este foarte simplu. Ca în orice altă situație, tot ce faci din timp va părea mult mai ușor. Merită efortul depus deoarece te vei putea bucura mai mult timp de locuința ta, așa cum ți-o dorești. Iar produsele le poți comanda online sau poți folosi ce ai în casă.

Așa-i că este simplu?