Scurgerea sau țevile înfundate au reprezentant dintotdeauna una dintre cele mai des întâlnite probleme casnice. Studiile spun că în aproximativ 75% din cazuri principalele motive care duc înfundarea țevilor sau a scurgerii sunt grăsimea, uleiul și unsoarea.

Cum se ajunge la scurgere sau țevi înfundate?

La bucătărie înfundarea țevilor poate apărea din cauza alimentelor sau a resturilor menajere aruncate în chiuvetă. Firmituri de pâine, boabe orez, zaț de la cafea, resturi coji de ouă, praf în combinație cu ulei, grăsime, diverși detergenți se lipesc pe țevile de scurgere. Înfundarea țevilor se poate petrece în timp sau imediat. Dacă știi că în chiuveta ta trec toate aceste alimente, așteaptă-te să ți se înfunde țevile mai devreme sau mai târziu.

La baie se adună resturi de săpun, pastă de dinți, părul rezultat din pieptănat sau bărbierit, praf, produse de curățenie care duc la înfundarea țevilor și a scurgerii. În baie, părul este dușmanul numarul unu, de cele mai multe ori cauzează probleme care necesită desfundare scurgere cadă sau chiuvetă.

Știai că?

  • uleiul folosit la gătit nu se aruncă în chiuvetă sau în vasul de toaletă;
  • un litru de ulei poluează un milion litri de apă, cam cât i-ar trebui unui adult să supraviețuiască timp de 14 ani;
  • uleiul uzat aruncat în chiuvetă degradează țevile și provoacă efecte nedorite, îngreunând buna funcționare a stațiilor de epurare;
  • cresc costurile de întreținere a țevilor, sistemului de canalizare, a stațiilor de epurare până la de 5 ori mai mult;
  • aruncarea uleiului în chiuvetă sau în vasul de toaletă are un impact negativ major asupra mediului înconjurător, asupra oamenilor, uleiul aruncat în apă formează o peliculă deasupra acesteia și oprește oxigenul să mai ajungă la viețuitoarele și plantele care trăiesc acolo;
  • uleiul uzat poate fi reciclat, poate fi donat organizațiilor de protecție a mediului;
  • dintr-un litru de ulei alimentar uzat rezultă aproximativ 0.90 litri de biodiesel;
  • părul nu se aruncă în wc, se recomandă aruncarea la coșul de gunoi.

Soluții pentru desfundarea scurgerii sau a țevilor înfundate

Există foarte multe variante pentru a desfunda țevile sau scurgerea. De foarte multe ori gaura de scurgere se poate desfunda foarte ușor, dar dacă depunerile sunt acumulate în timp e posibil să fie puțin mai dificilă rezolvarea pe loc.

Poți încerca varianta care ți se potrivește cel mai bine, dar informează-te ce tip de instalație ai - din fier, plumb, pvc, dacă este nouă sau veche. Sunt detalii care contează. Nu vrei să folosești produse care pot înrăutăți situația.

Nu trebuie să treci prin toate variantele, în funcție de gravitatea problemei apelează la o variantă sau alta.

1. Îndepărtează mizeria, resturile și dă drumul la apă caldă.

2. Folosește o pompă desfundat chiuveta, cada, wc-ul. Dacă poți, fă rost de un șarpe de desfundat. Se găsește în comerț și este destul de ușor de folosit.

3. Poți apela la trucuri home made, transmise din moși strămoși. Poate funcționa, dar depinde de problema pe care o ai. Pe internet există foarte multe rețete, cum este cea cu oțet și bicarbonat. Dacă consideri că te ajută, o poți testa! Important este ca țevile să nu fie foarte înfundate, altfel această metodă nu este de folos.

4. Utilizează soluții profesionale. De cele mai multe ori sunt o soluție foarte bună, practică și ieftină. Poate te-ai mai confruntat cu țevi înfundate și cunoști deja ce tip de produs ți se potrivește.

Poți alege un produs care dizolvă reziduurile fără a fi nevoie să elimini apa acumulată cum este Misavan Gel Desfundat Țevi. Descompune reziduurile, depunerile de materii organice din scurgerile chiuvetelor, căzilor, wc. Se recomandă folosirea periodică pentru a evita înfundarea țevilor.

Dacă te confrunți cu mirosuri neplăcute folosește un produs anti-miros pentru țevi cum este Misavan Gel Anti-Miros Țevi. Previne și elimină mirosurile neplăcute cauzate de depunerile de materii organice de pe țevile din baie și bucătărie. Dizolvă depunerile fără a afecta mediul înconjurător.

Poți folosi și produse profesionale. Dacă cunoști problema, tipul țevilor poți alege și un produs profesional cum este Dr. Stephan Power Drain. Datorită puterii sale ridicate dizolvă cu ușurință reziduurile organice și anorganice de pe țevi. Este un produs profesional și este foarte puternic.

Îți recomandăm să utilizezi și un produs 100% natural, un produs care nu poluează mediul și nu este dăunător omului. Dr. Stephan Bio Drain este un produs pe baza de enzime, pentru eliminarea mirosurilor nedorite, îndepărtarea și prevenirea acumulării de materii organice. Este ideal pentru cei care au fose septice. Rezultatele sunt impresionante.

5. Dacă situația este mult mai gravă este necesar să apelezi la un instalator sau dacă locuiești la casă poate e nevoie să apelezi la serviciul de vidanjare. Este foarte important să povestești exact ce ai făcut, ce produse ai folosit și cum a apărut problema. Sunt detalii care contează foarte mult în acest caz.

De asemena, îți recomandăm să nu amesteci diverse produse de desfundat. Poate fi periculos. Alege produsul potrivit în funcțiile de indicațiile de pe etichetă și problema cu care te confrunți. Dacă tot nu obții rezultatul dorit, mai bine e să apelezi la un specialist.

Cum previi înfundarea scurgerii sau a țevilor?

Bineînțeles că există multe metode de a preveni înfundarea țevilor. Sau în orice caz să nu se ajungă la o situație foarte gravă care să necesite diverse intervenții pentru desfundare scurgere baie sau bucătărie. Important e să înțelegi ce poți face și să înveți întreaga familie să facă la fel.

1. Cea mai la îndemână soluție este să nu mai arunci resturile de mâncare, zaț, firmituri de orice fel, grăsimi, păr în chiuvetă. Ba mai mult, îți recomandăm ca uleiul, grăsimile, zațul să eviți să le arunci în wc sau în cadă. Poți șterge farfuria, după ce ai mâncat, cu un șervețel pe care îl poți arunca apoi la gunoi. Uleiul poate fi reciclat și îți recomandăm să faci acest lucru. Dar dacă totuși nu îți este la îndemână această metodă, pune uleiul uzat într-un recipient și aruncă-l la gunoi.

Nu arunca resturile de alimente în chiuvetă și apoi la gunoi. Inevitabil diverse firmituri vor ajunge pe scurgere și se va ajunge la înfundarea țevilor.

2. Dacă îți mai scapă câteva resturi, îți recomandăm să îți dotezi chiuveta cu o sită de protecție. Aceasta va reduce din firele de păr, coji, bucăți de săpun, resturi de orice fel.

3. Lasă să curgă apă fierbinte cel puțin 1 minut, o dată pe săptămână. Nu trebuie să folosești și alte produse. Va ajuta în procesul de întreținere al țevilor.

 

Nu uita că a preveni este mult mai ușor decât a trata.