Cât timp ai zilnic pentru tine? Pentru a te răsfăța, relaxa, bucura de liniște, pentru a medita, pentru a-ți aduna gândurile, pentru a sta în compania celor dragi? Cât de important este modul în care îți petreci timpul după terminarea programului de lucru?

Ultima perioadă a fost despre timpul petrecut acasă, despre familie și prieteni, despre regăsirea de sine, a ceea ce îți place și îți face bine. Adică despre fericirea ta și a celor din jur, a locului în care petreci cel mai mult timp: acasă.

Dar cum îți faci casa să fie acasă? Acasă capătă din ce în ce mai mult un sens profund, propriu, unic pentru fiecare din noi. De cele mai multe ori, spațiul în care trăiești, acasă, reflectă propria stare, cum te simți în acel moment. Acasă este oglinda ta. Nu te îngrijora dacă în acest moment casa ta reflectă dezordine, o lipsă totală de armonie. Se poate întâmpla oricui, chiar și la cele mai mari case! Important este să fie ceva de moment, nu ceva care să te reprezinte.

Cu toții avem momente în care ne simțim lipsiți de chef, amânăm pe mâine ce am putea face azi și tot așa până când totul devine copleșitor și se transformă în dezordine, un spațiu care nu te mai reprezintă.

Cum poți păstra ordinea, armonia, curățenia, starea de bine, relaxare și bucurie în propria casă și să te bucuri în același timp de mai mult timp pentru tine, îți vom povesti în acest articol.

Acum că toamna a bătut la ușă, vei începe să petreci din ce în ce mai mult timp în confortul casei tale. Cum te simți acasă contează din ce în ce mai mult. O casă ordonată, curată, organizată, oferă echilibru, starea de bine, este parte din sursa de energie cu care îți începi fiecare dimineață.

Iată câteva sugestii pentru o curățenie simplă, ușoară, fără stres, și mai mult timp pentru tine și cei dragi:

1. Nu te descuraja! Chiar și atunci când simți că nu ai timp, te poți organiza pentru ca totul să fie bine. Nu uita cât de mult contează starea ta, dacă tu crezi în tine și îți imaginezi rezultatul final, totul va fi bine. În plus, cui îi place să facă curățenie? Poate...nimănui. Dar cui îi place curățenia, un spațiu curat, ordonat, un spațiu în care te poți relaxa și bucura de timp pentru sine? Tuturor...

2. Nu privi curățenia ca un efort, o obligatie. O poți integra treptat în stilul tău de viață, în rutina ta zilnică. Cine a spus că a face curățenie trebuie să dureze ore? Și 5 minute pe zi fac o diferență enormă. Trebuie doar să practici zilnic, să îi dai timp, să ai răbdare.

3. Relaxare și curățenie în același timp. E toamnă, așa-i? Atunci e sezonul lumânărilor. Aprinde lumânarea parfumată preferată, dă drumul la playlist și începe. Poate fi ca un exercițiu mai diferit. Timpul va trece mai repede, iar tu vei avea în permanență casa conform strandardelor tale.

4. Casa ta se transformă împreună cu tine. Fiecare lucru trebuie să aibă locul lui bine definit, iar fiecare membru al casei trebuie să știe unde este locul fiecărui lucru. Astfel, eviți dezordinea. Te joci, dar pui la final jucăriile la loc. Este vorba despre disciplină și implicare, fiecare trebuie să facă ceva.

De exemplu: locul hainelor murdare este în coșul de rufe, nu pe jos sau peste alte haine curate; după ce ai terminat de mâncat strângi masa și speli farfuriile, nu clădești mormane de farfurii murdare care să te întâmpine dimineața (Nu este o priveliște frumoasă dimineața, nici un factor motivator pentru a începe ziua cu bine...); mătură mizeria făcută în urma ta; nu intra încălțat în casă pentru a nu murdări inutil sau pentru a împrăștia microbi și bacterii; fă patul în fiecare dimineață; împăturește-ți pijamalele și nu le azvârli pe pat; șterge chiuveta și cada după ce le-ai folosit... și lista poate continua. Astfel de detalii contează enorm, reduc efortul depus pentru a face curățenie. Cât poate dura? Unele activități și sub un minut, iar cu produsul corect folosit, orice murdărie este îndepărtată fără efort.

De exemplu: pentru urmele de pastă de dinți, urmele de calcar și rugină de pe chiuvetă poți folosi Dr. Stephan Shine Bath chiar și zilnic, pentru urmele de calcar lăsate pe cabina de duș poți utiliza Dr. Stephan Full Bath, pentru oglinda stropită din baie poți folosi Misavan Cremă Tratament sticlă, pentru mobilierul plin de urme de grăsime,s tropi de apă din bucătărie, poți opta pentru Dr. Stephan Multi Degreaser, pentru ușa plină de urme de degete poși folosi Dr. Stephan Spray&Wipe și lista poate continua.

5. Educă-te pe tine, ca să îi poți inspira pe ceilalți. Nimeni nu te va ajuta de bună voie. Pas cu pas, prin propriul exemplu îi vei determina și pe ceilalți membri ai familiei să te ajute. Zilnic trebuie să exersezi, să le oferi propriul exemplu. În loc de “Fă!” spune “Hai să facem împreună!”. E ca un joc pentru copii. Bucuria de a te juca este încă în tine, chiar dacă ai crescut.

6. Fă un exercițiu de imaginație. Fă-l împreună cu cei dragi. Cum ai vrea să arate casa ta versus cum arată de fapt. Este cum ți-ai dori să arate din punct de vedere al curățenie, organizării? Dacă rezultatul nu este cum te așteptai, pune mâna și acționează.

Nu ai nevoie de un plan de acțiune cu obiective, ci să știi unde este fiecare lucru pentru a-ți desfășura activitatea în liniște. Fără a întreba pe alții, fără a deranja și fără ceartă. Modul în care te organizezi se reflectă și în casa ta.

7. Ține ustensilele de curățenie la îndemână. Organizează-le pe încăperi, în funcție de frecvența utilizării și dimensiuni. Cum te aștepți ca cineva să facă curățenie în urma sa dacă nu găsește accesoriile și produsele de curățenie necesare?

Folosește coșuri, cutii, diferite dispozitive de prindere și de agățare. Economiselte spațiu și fă produsele cât mai vizibile și ușor de găsit. Cât de des folosești un anumit produs? Nu ține la vedere produse pe care nu le folosești în mod constant.

De exemplu, mai util pentru a curăța zilnic vasul de toaletă este gelul wc parfumat Dr. Stephan Apple, iar Dr. Stephan Wc Power, soluția care îți transformă wc-ul ca nou, o vei folosi doar la depuneri de tartru. Dr. Stephan Hot Foam Degreaser vei folosi doar dacă te confrunți cu grăsimi arse, la îndemână este recomandat să ai un detergent de vase cu putere mare de degresare ca Dr. Stephan Super Dish.

8. Nu amâna prea mult. Știi cum se zice..nu lăsa pe mâine ce poți face azi? Este foarte adevărat... azi se transformă în mâine, mâine în poimâne și tot așa ...până când o pată ușor de curățat se transformă în minute întregi de efort pentru a îndepărta pata de pe suprafață. Un produs este eficient dacă îl folosești conform recomandărilor producătorului. Ce spui, începi? Cum arată cuptorul tău? Dar frigiderul tău? Pe misvan.com găsești foarte multe produse și sfaturi de curățenie care să îți ușureze activitatea. Mereu este cineva care să te ajute, să îți răspundă la întrebări, doar scrie-ne pe comenzionline@misavan.com.

9. Fă curățenie în mod corect. De sus în jos, din colțul cel mai îndepărtat câtre ușă. Utilizează accesprii de curățenie care te ajută pe tine și sporesc puterea de curățare a detergentului utilizat. De exemplu: la curățarea pardoselei folosește mopul din microfibră balerină și o găleată rezistentă la forța de apăsare (mai mult decât atât, gălețile Misavan sunt într-o cromatică tare veselă și colorată), la curățarea geamului utilizeaza laveta microfibră pentru geam, la curățarea mobilierului folosește laveta din microfibră pentru mobilă și aparatură RTV, la ștergerea vaselor folosește laveta microfibră pentru vase, la ștergerea rapidă a suprafețelor utilizează laveta microfibră pentru întreaga casă...

 

Hai să sărbătorim bucuria de a fi acasă cu o casă curată, ordonată, organizată. Începe pas cu pas, dar fă primul pas. Creează un loc care să te inspire zi de zi, în orice moment.

Și casa ta va fi fericită!

Spor la curățenie!

Știai că azi, 23 septembrie 2021 este Ziua Internațională a curățenie? Fă din asta un motiv în plus să te motivezi...