Când intri într-o încăpere inevitabil te uiți și în jos. Poate nu e primul lucru pe care îl observi, dar cu siguranță pardoseala nu trece nevăzută.
Imaginează-ți pardoseala că este cleioasă, plină de urme de papuci, mizerie, murdărie, pete, praf, păr. Ce părere ți-ai face despre acea locuință?

O găsim peste tot în casă, sub diverse forme - parchet, gresie, mozaic, marmură, vinil, linoleum, textile etc.. În fel și fel de combinații și culori, pardoseala scoate în evidență toate celelalte elemente din jur. Am putea spune că pardoseala a devenit un element vedetă, un detaliu de impact care echilibrează și pune în valoare locuința.

Cu cât o suprafață este mai mare, cu atât este mai vizibilă pardoseala. Nu trebuie să te sperie acest lucru, doar e nevoie de puțin mai multă atenție în alegerile pe care le faci. Dacă cunoașteți nevoile casei, vei ști și ce produse profesionale de curățenie să alegi și nu vei face cheltuieli inutile.

Cea mai mare suprafață din casă este ocupată de parchet. Trendul arată că se poartă și îmbinările de lemn și gresie sau lemn și sticlă. Gusturile nu se discută! Prin urmare alegem mereu ceea ce ne place și ne reprezintă, dar să ținem cont în alegerea noastră de rezistență, durabilitate la trafic. Nu vrem să alegem ceva doar pentru că este frumos și atât. Trebuie să ne intereseze ce rezistență are, cum se întreține pentru a avea o durată lungă de viață.

Se spune că 80% din factorii care deteriorează un parchet provin din exterior. De aceea orice parchet din lemn se recomandă a fi curățat cu regularitate pentru a-i prelungi durata de viață și pentru a-i păstra aspectul inițial cât mai mult timp.
Aplică acest principiu pentru orice tip de pardoseală. Vei avea numai de câștigat.

Urmează pașii...

1. Mătură sau aspiră pardoseala cu regularitate pentru a îndepărta murdăria și mizeria care ar putea zgâria sau murdări mai tare suprafața.
2. Curăță pardoseala cu o soluție corespunzătoare, folosind o lavetă sau un mop. În ambele cazuri trebuie să optezi pentru un material moale, de exemplu o lavetă sau un mop din microfibră - Mop Microfibră Balerină, Mop Microfibră Balerină Extrafin, Mop Microfibră M sau L, în diverse culori. Îți propunem microfibra deoarece este blândă cu suprafața, absoarbe ușor murdăria, este foarte rezistentă în timp și se curăță extrem de ușor.
3. Optează pentru o soluție șters parchet sau alt tip de pardoseală. Îți recomandăm să optezi mereu pentru o soluție specială pentru tipul de pardoseală pe care îl ai sau o soluție care are un Ph neutru.
4. Nu uita că cel mai mare dușman al parchetului din lemn este umezeala. Nu folosi un mop îmbibat în apă fără a-l stoarce bine, iar dacă curg lichide pe parchet, șterge repede cu o lavetă curată și uscată. Lichidele vărsate pe parchet pot duce la deteriorări permanente.
În prezent există o multitudine de găleți cu storcător sau alte accesorii de acest tip care te pot ajuta în curățarea pardoselei. Noi îți recomandăm un produs care să te ajute să storci bine mopul, care să fie rezistent în timp și comod în utilizare. Poți opta pentru gama de găleți Misavan în două culori - Găleată 14l storcător, o găleată foarte rezistentă și practică.

Chiar dacă ai ales un parchet deschis la culoare sau închis, din lemn masiv, multistratificat sau laminat, din stejar, frasin, nuc, fag sau din esențe exotice precum merbau, jatoba, palisandru tot va trebui să respecți pașii de mai sus.

În funcție de ceea ce ai ales poți fi puțin mai norocoasă. Dar ține cont că dacă ai ales un parchet lucios pentru a reflecta mai multă lumină sau unul mat pentru ca zgârieturile să nu fie așa vizibile, produsele folosite vor spune multe despre modul de întreținere.

Sfaturi utile

Nu da vina doar pe calitatea pardoselei. Toți factorii vor avea o influență directă sau indirectă - de la oamenii din casă, animăluțe, calitatea pardoselei, produsele de curățenie folosite, etc..

Citește cu atenție eticheta produsului. Este foarte simplu. Trebuie doar să cunoști ce tip de pardoseală ai și să citești eticheta produsului înainte de a-l lua de pe raft, nu alege doar o soluție pentru șters parchet și atât.

Întreținerea și curățarea parchetului este un proces foarte ușor atunci când folosim un detergent profesional pardoseli și accesoriile corecte.
O soluție multifuncțională nu este neapărat benefică, chiar dacă ne ajută să facem economie de timp și bani. Este folositoare în multe cazuri, dar în acestă situație poate să nu fie în avantajul nostru.
Orice ar fi, nu uita să testezi produsul într-o zonă mai puțin vizibilă, mai ales când nu știi dacă este bun pentru acea suprafață sau dacă este un produs nou. Este o regulă care trebuie să o respecți în orice situație, nu doar acum.

Folosește o soluție pentru curățat parchet cum este Misavan Parchet 1l - o soluție specială de curățat parchet laminat și orice alt tip de parchet. Păstrează frumusețea naturală a lemnului și contribuie la sporirea proprietăților antistatice. În plus are un parfum foarte plăcut.
Dacă totuși nu vrei un produs doar pentru parchet sau nu știi tipul de pardoseală și ce nevoi are, folosește un produs cu un Ph neutru. Acest tip de produs nu va afecta suprafața pe care este aplicat.
În această categorie intră și produsele Misavan Pardoseli Marino și Rosa. Curăță foarte ușor suprafața, nu lasă urme, au un parfum foarte plăcut și se usucă foarte repede. În plus poți folosi aceste produse nu doar pentru a curăța parchetul ci și gresia, pardoseala din vinil, linoleum, mozaic, marmură etc..

Ca orice altă suprafață și pardoseala are nevoie de dezinfectare.
Poate te întrebi de ce are nevoie de dezinfectare și acestă suprafață? Ei bine, are mare nevoie! De cele mai multe ori intrăm încălțați în casă, aducem cu noi microbi și bacterii de afară. Și asta spune tot.
Folosește o soluție dezinfectantă pentru parchet sau alte tipuri de pardoseli cum sunt Misavan Dezinfectant Detergent Pardoseli 1,5l sau Dr. Stephan Fresc Dezinfectant Detergent Pardoseli la 5l. Dezinfectează și curăță pardoseala și nu necesită clătire. Sau alege Dr. Stephan Descol-75 Dezinfectant Hidroalcoolic la 750ml sau 5l, este un dezinfectant pe bază de alcool ce se usucă foarte repede.

Hai să facem curățenia plăcută și să ne bucurăm cât mai mult de o casă curată, ordonată, confortabilă, o casă care să ne inspire și să inspire pe toți cei care ne vizitează!