Sfaturile Dr. Stephan pentru a dezinfecta casa

1. Suprafața se dezinfectează după ce a fost curățată.

Reține! Dezinfecția completează curățenia, nu o suplinește. Mai întâi, suprafața trebuie curățată, degresată sau decapată dacă este nevoie, și abia apoi dezinfectată.

2. Dezinfectează corect.

Lasă dezinfectantul să acționeze timpul recomandat de producător pe eticheta produsului. Nicio soluție dezinfectantă nu va acționa pe loc.

Este foarte important să respecți modul de utilizare de pe etichetă. Degeaba dezinfectezi dacă pulverizezi soluția și imediat ștergi. Dezinfectantul nu va avea timp să acționeze împotriva bacteriilor, fungiilor, virusurilor. Foarte important! Nu uita să clătești cu apă atunci când suprafața dezinfectată intră în contact cu alimentele, este valabil la orice dezinfectant.

3. Folosește dezinfectanți avizați de Ministerul Sănătății.

Există o diferență mare între un produs igienizant și un produs dezinfectant. Un dezinfectant este întotdeauna avizat de Ministerul Sănătății, Comisia Națională pentru produse biocide.

Este important ca dezinfectantul să fie avizat de Ministerul Sănătății pentru a ști încadrarea produsului biocid (TP1- dezinfecția pielii, TP2 - dezinfecție generală sau TP4 - dezinfectant suprafețe care intră în contact cu alimentele), domeniul și aria de utilizare, în ce condiții și la ce concentrație are activitate bactericidă, fungicidă, virucidă, metoda de testare și tulpina pe care are efect substanța activă. De ce? Astfel, vei avea certitudinea și siguranța că produsul chiar acționeaza conform informațiilor de pe etichetă și are testele de eficacitate realizate.

Dezinfectanții Misavan au indicat pe etichetă și numărul de aviz.

4. Dezinfectează periodic suprafețele frecvent atinse.

Fă din acest obicei unul permanent, nu unul temporar, doar în situația actuală creată de Covid-19. Suprafețele atinse frecvent trebuie dezinfectate periodic - mese, clanțe, mânere, uși, dulapuri, prize, întrerupătoare, robinete, chiuvete, căzi, colacul wc, telecomanda, telefonul, biroul etc.. Stabilește un interval de dezinfectare și respectă-l! Adu-ți aminte cât de ușor se poate face contaminarea de la o suprafță la alta.

5. Utilizează accesorii de curățenie pe coduri de culoare, conform HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).

De multe ori, din grabă sau din lipsa spațiului de depozitare, folosim aceleași accesorii de curățenie - bureți, lavete, mopuri etc., pentru a curăța suprafețe diverse. De ce nu este corect? Când procedezi așa, tot ce faci este să transporți bacteriile și microbii dintr-un loc în altul.

Acesta este un principiu necesar nu doar pentru mediul de lucru, în hoteluri, pensiuni etc., este un principiu care trebuie respectat și acasă. Pentru a preveni contaminarea prin încrucișare a diferitelor zone din casă, este bine să folosești accesoriile de curățenie pe coduri de culoare. Folosește pentru bucătărie culoarea verde, pentru baie culoarea roșie, pentru camere culoarea galbenă, pentru holuri culoarea albastră. Pare mai greu la început, dar este o regulă simplu de învățat și care contribuie la crearea unui mediu sănătos.

6. Folosește mănuși pentru a-ți proteja mâinile și asigură-te că aerisești încăperea în timp și după ce folosești produsele de curățenie și dezinfectare. La finalul curățeniei și dezinfecției, aruncă mănușile de unică folosință, dar dacă folosești mănuși reutilizabile, aceste mănuși ar trebui utilizate doar pentru curățarea și dezinfectarea suprafețelor. Nu uita să te speli pe mâini după îndepărtarea mănușilor.

 

Dezinfectarea este recomandată să facă parte din rutina de curățenie, să devină o obișnuință. Astfel, se asigură un mediu sănătos pentru tine și cei dragi.

Până pe 31 ianuarie pe magazinul nostru online poți achiziționa dezinfectanții recomandați de Dr. Stephan cu 15% discount și transport gratuit. Intră la secțiunea promoții și alege dezinfectanții potriviți nevoilor casei tale https://misavan.ro/produse/promotii.

O casă curată și dezinfectată este un mediu fericit pentru tine și cei dragi.