Un studiu recent arată că 40,8% dintre noi considerăm bucătăria cea mai importantă cameră din casă. Și pe bună dreptate. Bucătăria și-a depășit de mult statutul de loc unde doar gătim și mâncăm. Bucătăria unește familia și prietenii pentru a sta la povești, pentru a socializa, pentru a găti și mânca împreună. Petrecem în medie 730 ore dintr-un an în bucătărie, adică aproximativ 2 ore pe zi. La ritmul și stilul nostru de viață în care dorim să ne bucurăm de cât mai mult timp liber, bucătăria trebuie să fie un spațiu practic, ușor de utilizat și curățat. 

Gătim în medie 2,5 ani din viața noastră și nu vrem să folosim bucătăria doar pentru a crea încă un loc frumos din casă. Vrem să o echipăm cu instrumente și accesorii adaptate stilului nostru de viață, vrem să știm ce soluții de curățare pentru bucătărie trebuie să folosim. Dorim să minimizăm efortul depus, să avem timp liber pentru alte activități și să ne bucurăm de investiția făcută în bucătărie cât mai mult timp.

Acolo unde gătim există mirosuri, aburi, pete, grăsimi carbonizate sau prin evaporare. Adică există suprafețe murdare. Poate gătim din plăcere, de nevoie sau pentru a socializa, dar finalul este același indiferent de scop - curățarea tuturor suprafețelor și instrumentelor folosite. Îți propunem câteva soluții pentru curățat bucătăria care îți vor fi de mare folos și pe care le poți adapta în funcție de nevoile din bucătăria ta.


1. Nu lăsa pe mâine ce poți curăța azi

Chiar dacă amânăm curățarea farfuriilor, tacâmurilor, oalelor, cratițelor pe a doua zi, acest lucru nu este în avantajul nostru. Murdăria și grăsimile întărite sau carbonizate înseamnă timp în plus petrecut să scăpăm de ele. Dacă ne apucăm imediat de curățat vom economisi timp și energie, mirosuri nedorite acumulate peste noapte. Folosește Dr. Stephan Super Dish pentru a curăța vasele. Este un detergent de vase foarte concentrat, cu putere mare de curățare. În plus, îndepărtează găsimile persistente, chiar și cele întărite.

Atunci când murdăria și grăsimile nu sunt întărite, suprafețele se curăță foarte repede deoarece nu necesită frecare sau timp de așteptare pentru a se înmuia murdăria. Poți șterge blatul, faianța sau mobila cu Dr. Stephan Spray & Wipe. Este un produs ideal pentru curățare mobilă bucătărie deoarece curăță suprafața printr-o simplă pulverizare și ștergere. În plus are putere mare de uscare și lasă un parfum foarte plăcut.


2. Grăsimile obținute prin evaporare necesită un degresant la rece

Te întrebi ce produse să folosești pentru curățare hotă bucătărie? Pentru o suprafața pe care nu o murdărești de bună voie, hota ajunge să acumuleze destul de multă murdărie și grăsimi. Noi îți recomandăm să folosești un produs curățare tip degresant cum este Dr. Stephan Cold-Foam Degreaser. Este un degresant la rece, tip spumă, foarte ușor de folosit și cu rezultate imediate. Acest produs este recomandat și pentru curățare faianță bucătărie. 

Acordă o atenție suplimentară atunci când folosești degresantul pentru curățare rosturi bucătărie. Rosturile sunt o suprafață poroasă, o suprafață pe care grăsimea și murdăria aderă foarte ușor. Dacă rosturile sunt foarte murdare, după ce ai pulverizat degresantul la rece, lasă-l să acționeze căteva momente și apoi îndepărtează murdăria cu o periuță. Rezultatul se va ridica la nivelul așteptărilor tale. Cu siguranță ți se va părea mult mai ușor să gătești dacă știi ce detergenți bucătărie trebuie să folosești în funcție de murdării.


3. Curățarea aragazului de grăsime poate fi o provocare

Aragazul este o suprafața care inevitabil se va murdări atunci când gătești, dar nu trebuie să te îngrijorezi. Îți propunem două soluții curățat aragaz care sunt simplu de aplicat și nu necesită un efort suplimentar pentru curățare. Folosește un degresant la rece. Dr. Stephan Cold-Foam Degreaser sau Dr. Stephan Multi-Degreaser, oricare din aceste produse este un excelent degresant aragaz. Multi-Degreaser este un degresant care îndepărtează cu succes murdăria și grăsimea și nu atacă suprafața pe care este aplicat. Degresanții sunt prevăzuți cu pulverizator tip spumă, asemenea unui spray curățare aragaz, intrând în contact cu suprafața mai mult timp spre deosebire de produsele cu pulverizator normal.

4. Grăsimile carbonizate au nevoie de un degresant la cald

Cu toții avem în bucătărie tigăi, oale, cratițe care și-au schimbat aspectul de-a lungul utilizărilor. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunțăm la ele, trebuie doar să folosim un produs profesional de curățenie. Folosește un degresant la cald cum este Dr. Stephan Hot-Foam Degreaser. Trebuie doar să încălzești suprafața și apoi să pulverizezi produsul. Lasă-l să acționeze și apoi  freacă suprafața cu un burete. La final clătește cu apă, vei fi surprins de rezultat. Avem și un filmuleț în acest sens pe canalul nostru de Youtube.


5. Pardoselile din bucătărie se murdăresc cel mai repede

În general pardoselile din bucătărie sunt alese după criterii precum: să fie ușor de întreținut, rezistente la zgârieturi, impermeabile. Se murdăresc foarte ușor de mizerie, grăsimi, resturi de mâncare etc. Mătură suprafața și apoi folosește un detergent pardoseli tip degresant cum este Dr. Stephan Floor Amonya. Produsul este un detergent cu amoniac cu putere foarte mare de degresare și curățare. Folosește-l cu încredere pe gresie, mozaic, marmură, granit, piatră naturală etc.


6. Dezinfectează suprafețele și ustensilele din bucătărie

Știai că o bucătărie obișnuită poate avea de 100000 ori mai multe bacterii decât o baie? Studiile arată că pe tocătorul din bucătărie există o acumulate de bacterii cu 200% mai mare decât pe vasul de toaletă. Vasul de toaletă poate eviți să îl atingi, dar tocătorul de bucătărie, precum și multe alte ustensile, le atingi în mod direct. Noi îți recomandăm să dezinfectezi periodic suprafețele din bucătărie. Poți folosi Dr. Stephan Dengras Food Dezinfectant Degresant care este un produs 2în1, dezinfectant și degresant.

Îl poți aplica pe orice suprafață din bucătărie. Dacă dorești să dezinfectezi și să degresezi suprafața și ustensilele, folosește-l în stare pură. Dacă dorești doar să dezinfectezi, folosește produsul diluat. Nu pulveriza și șterge pe loc, lasă-l să-și facă efectul. Efectul bactericid are loc după 5 minute, iar efectul fungicid are loc după 15 minute. La final clătește suprafața cu apă, este foarte important acest aspect.


7. Anumite plante sunt un must have în orice bucătărie

Știai că plantele păianjăn au capacitatea extraordinară de a curăța aerul din bucătărie și de a neutraliza diverși poluanți prezenți în casele noastre? Pe lângă aceste beneficii, plantele aduc un plus în decorul bucătăriei, înfrumusețând și înveselind încăperea.  

 

Totul devine mai simplu dacă știi ce produse curățare bucătărie să alegi și cum să le folosești. Apelează cu încredere la magazinul nostru online www.misavan.ro. Venim în ajutorul tău cu o multitudine de soluții de curățenie pentru casa ta.