Simte-te ca acasă!

O expresie pe care o rostim foarte des pentru că vrem ca oricine să se simtă bine în casa noastră. Ne mândrim cu locul pe care îl considerăm acasă deoarece aici trăim cele mai multe momente din viață, ne simțim în siguranță și confort, investim bani, timp și multă energie. 

Știi care este cea mai mică și aglomerată încăpere din casă? baia. Studiile arată că 74% din băile europene au sub 7 m2. Cu toate acestea petrecem mai mult de 535 zile din viață în baie, deoarece o folosim nu doar pentru scopul practic ci și pentru a crea amintiri - ne relaxăm, medităm, ne pregătim pentru diverse evenimente etc..

Și atunci cum transformăm un loc atât de mic și mereu cu diverse probleme - multă umezeală, bacterii, mirosuri neplăcute - într-un loc relaxant care să ne binedispună? 

Mai jos îți dăm câteva sfaturi cum să ai grijă de baia ta și ce produse de curățenie să folosești pentru a nu pierde timp și energie făcând o activitate care nu este în topul preferințelor.

1. Organizează-te pentru a avea totul la îndemână

Îți mai amintești articolul anterior cu pașii importanți în curățenie? Ține cont de următoarele: o curățenie se realizează întotdeauna de sus în jos, ai nevoie de accesorii de curățenie adecvate și de produse de curățenie profesionale. Cu produsele potrivite curățenia este pe jumătate realizată!

Nu uita să cureți din timp suprafețele pentru a evita pete, mirosuri nedorite, multe produse cumpărate, timp pierdut și nervi. Dacă ții cont de acest sfat întotdeauna vei termina mult mai rapid curățenia și vei avea mai mult timp pentru alte activități.

Cele mai întâlnite bacterii de pe vasul de toaletă sunt bacteroidaceae, E.coli, streptococcus și salmonella.

Poate nu este cel mai infestat loc din casa ta, dar vasul de toaleta necesită pe lângă curățare, întreținere și o dezinfectare corespunzătoare. În funcție de gradul de murdărie poți ține cont de sfaturile de mai jos.

Dacă ai un wc nou, această suprafață trebuie doar întreținută. Îți recomandăm produse care oricât de des le-ai folosi nu vor afecta suprafața - gelurile wc.

Pentru o curățare, igienizare ca la carte și un parfum intens, persistent de măr incearcă Dr. Stephan Gel Wc Parfumat Apple 750ml. Cu siguranță te va impresiona prin puterea de curățare și miros!

Dacă dorești un produs mai accesibil testeaza geluri wc din gama 4în1 cu diverse arome (Misavan Gel Wc 4în1 Marine, Mountain Fresh sau Clor - curăță, igienizează, parfumează și îndepărtează urmele de calcar.

Lucrurile se schimbă puțin dacă ai  un wc vechi, care prezintă urme de uzură vizibile (pete, negreală, rugină etc). În acest caz ai nevoie mai întâi de un produs mai puternic.

Îți recomandăm detartrantul profesional Dr. Stephan Wc Power 750ml care îți va transforma wc-ul într-unul nou. Folosește mânuși și aerisește bine baia când folosești produsul! După acest pas poți folosi gelurile wc pentru a întreține curățenia vasului de toaletă. 

2. Acordă atenție și celorlate obiecte sanitare

Cele mai des întâlnite probleme de curățenie sunt urmele de calcar, rugină, petele de săpun și pastă de dinți de pe chiuvetă, cadă sau cabină de duș. 

Folosește un produs blând cu suprafețele pentru a îndepărta urmele inestetice cauzate de apa calcaroasă sau alți factori externi. Astfel îl vei putea folosi oricând ai nevoie, fără a-ți face griji că va deteriora suprafața.

Noi îți propunem soluția Dr. Stephan Shine Bath - 750ml - curăță, conferă luciu, un aspect de nou și în plus are un parfum ce se va simți în toată baia.

De asemenea, poți folosi și soluția anticalcar Dr. Stephan Full-Bath 750ml - nu este parfumată, dar are rezultate incredibile contra depunerilor de calcar! Robineții vor străluci și vor arăta mereu ca noi.

Nu ezita să aplici oricare din produse și pe faință.

Ambele produse sunt prevăzute cu pulverizator, fiind ușor de aplicat și folosit pe orice suprafață - atât cele orizontale, cât și cele verticale. 

3. Și pardoseala necesită curățare

Înainte de a șterge pardoseala nu uita să mături - toată mizeria de sus a ajuns jos și în plus oricum și acolo se adună praf, fire de păr, bacterii și multe altele.

Pentru suprafațele din gresie folosește o soluție care să confere un plus de miros plăcut, cum este detergentul de pardoseli Misavan Pardoseli Marino sau Rosa la 1l - curăță, se usucă foarte repede, nu lasă urme și au un parfum delicat.

Dacă dorești un produs fără clătire și care să aibă efect de dezodorizare folosește un produs pe bază de amoniac cum este Dr. Stephan Multicleaner Amoniacal la 750ml. Se aplică foarte simplu deoarece are pulverizator, iar rezultatul este instant și poate fi folosit pe diverse suprafețe.

4. Nu uita să dezinfectezi suprafețele

Ai crezut că ai scăpat? Încă nu! După curățare, nu uita să dezinfectezi suprafețele din baie. În special cele cu riscul cel mai mare de contaminare. Poți dezinfecta măcar din când în când, dar este un pas foarte important.

Ține minte că mai întâi trebuie să cureți și apoi să dezinfectezi.

Îți recomandăm dezinfectantul pe bază de clor Dr. Stephan Declornet Dezinfectant Gel Clorat la 1l pentru dezinfecția wc-ului! Are textură de gel, un recipient ușor de folosit și acționează imediat.

Dacă totuși nu îți place mirosul de clor, folosește un dezinfectant pe bază de alcool. Noi îți propunem produsul Dr. Stephan Descol-75 Dezinfectant Hidroalcoolic la 750ml. Poți folosi acest produs pentru a dezinfecta și colacul de wc, zona de tras apa, întrerupătorul, mânerul ușii, cada, chiuveta, gresia, faința. Nu necesită clătire și este prevăzut cu pulverizator!

5. Odorizează baia oricând simți că e nevoie

Ca pas final în procesul de curățenie folosește Misavan Odorizant Service sau Splas la 200ml, trebuie doar să pulverizezi și gata! Elimină cu ușurință și cele mai grele mirosuri, în plus este la îndemână în orice moment pentru un plus de prospețime, oricând te invadează mirosurile nedorite!

Poți pulveriza în două feluri: direct în aer pentru un impact imediat sau la nivelul solului pentru o explozie treptată de arome.

 

Un extra sfat și apoi poți să te bucuri de timpul liber. Folosește mereu accesoriile potrivite și de calitate. O lavetă din microfibră extra rezistentă pentru baie pentru a amplifica puterea de curățare a produselor, un mop balerină din microfibră pentru rezultate imediate (în plus are o durată mare de viață) și mănuși menaj profesionale pentru a-ți proteja mâinile. 

Gata! Acum te poți bucura de o baie curată și dezinfectată.