Închide ochii. Respiră adânc și expiră. Repetă de câteva ori. Așa-i că te simți mai bine? Parcă te-ai eliberat de stres și griji, iar corpul se simte mai ușor.

Știai că? Un om adult inspiră în jur de 11.000 de litri de aer pe zi, și inspiră - expiră în jur de 16-18 ori pe minut. Imaginează-ți cum se simte aerul de pe cel mai înalt vârf de munte, cât de multă putere poți simți. De fapt, acolo sus întregul tău corp renaște. E difil să ajungem mereu acolo unde aerul este cel mai curat și plin de viață, dar, și mai important, este să învățăm să avem grijă de coprul nostru și mediul care ne înconjoară.

Toate elementele din jurul nostru sunt în strânsă legătură cu noi, cu sănătatea noastră, cu modul în care construim și ne bucurăm de viață. Suntem ceea ce inspirăm și expirăm, ceea ce creăm în jurul nostru. Suntem una cu Pământul, cu mediul care ne inconjoară.

 

Fiecare gest pe care îl faci are un impact asupra mediului, în orice moment, în orice loc. Prin simplul fapt că tu faci ceva pozitiv pentru mediu, deja contribui către un viitor sănătos, mai curat, mai frumos. Dacă tu ești așa mereu, imaginează-ți câte persoane poți inspira zi de zi fără să îți dai seama măcar. Ești un exemplu viu că lumea poate fi mai bună. Așa-i că este un sentiment plăcut?

Începe cu pași mici, fără a depune un efort suplimentar. Totul trebuie să fie cât mai natural.

 

Ce poți face?

  • Nu lăsa mizerii, gunoaie în urma ta. Curăță mereu în urma ta.
  • Strânge și după alții. De câte ori s-a întâmplat să treci printr-un loc și să vezi că cineva a aruncat ceva pe jos? Nu te gândi că nu e treaba ta, că nu tu ai făcut mizerie. Fii tu mai bun, mai înțelegător, mai conștient de mediul în care trăim și respectul pe care îl merită. În timp, încet încet, cu toții vor deveni mai conștienți de importanța mediului.
  • Colectează selectiv și responsabil, reciclează. Colectarea selectivă o poți face oriunde te afli - acasă, la birou, în aer liber sau în orice altă locație. Află mai multe informații privind colectarea selectivă din articolul nostru de pe blog Despre colectare selectivă.

O modalitate simplă și corectă este să utilizezi saci pentru colectare selectivă. Magazinul nostru online, oferă o gamă variată de saci menajeri pentru colectare selectivă - simpli, cu mânere, cu urechi, neparfumați sau parfumați, diferite grosimi - super rezistenți și 2xrezistenți, diverse litraje - 35l, 60l, 120l, 160l, 240l. Îți recomandăm  sacii menajeri super rezistenți pentru deșeuri menajere mai grele.

Colectarea selectivă se realizează astfel: galben pentru plastic și metale, albastru pentru  carton și hârtie, maro sau gri pentru biodeșeuri sau deșeuri menajere, verde pentru sticlă.

  • Informează-te. Citește despre mediul care te înconjoară și ce poți face pentru un mediu sănătos, fericit, pentru tine și familia ta. Părerea ta este cea care contează. Cu cât știi mai multe, cu atât poți lua decizii mai responsabile și în cunoștință de cauză.
  • Fii mai informat despre produsele pe care le cumperi și modul în care acestea pot influența mediul. Oricât de mic ar fi gestul, impactul asupra mediului se va observa.
  • Poți dona pentru a susține inițiativele de restaurare și conservare a mediului înconjurător din România.
  • Poți planta copaci, poți curăța râurile, plajele sau alte zone naturale, poți contribui la refacerea grădinilor... Ecosistemele susțin viața de pe Pământ. Restaurarea naturii pe care am deteriorat-o înseamnă recuperarea noastră - Papa Francisc.
  • Folosește ambalaje bio, reutilizabile. Astfel, vei reduce consumul de plastic, carton, metal.
  • Ai grijă de sănătatea casei tale. Aerisește zilnic, folosește produse în concordanță cu necesitățile casei tale, dezinfectează periodic suprafețele cele mai predispuse spre bacterii, viruși. De exemplu, poți utiliza Dr. Stephan Dezinfectant Hidroalcoolic Descol 75 sau Descol pentru a dezinfecta coșul de gunoi. Astfel, păstrezi un mediu sigur pentru întreaga familie.

În grija ta pentru mediu, ai grijă întotdeauna și de mâinile tale. Folosește mânuși menaj pentru a le proteja. Găsești o gamă variată pe magazinul nostru online - manuși unică folosință latex, mănuși unică folosință nitril, mănuși menaj aloe vera, extrem robust, profesionale, economice, mănuși menaj pentru grădinărit.

 

Azi și în fiecare zi, fă pași mici dar siguri pentru a avea grijă de tine și familia ta. Construiește o lume mai curată, mai liniștită, mai sigură. Pași mici, dar siguri. Fii tu un exemplu pentru cei din jur și nu aștepta un răspuns din partea altora.

Iubirea pentru mediu, pentru natură, se reflectă într-o viață mai sănătoasă, mai fericită, plină de zâmbete și bucurii.

Iubește tot ceea ce te înconjoară!