Confidențialitate și politica de cookie-uri

Politica de confidentialitate si prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerinţelor Regulamentul (UE) 2016/679 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice Misavan Trading SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Scopul colectării datelor este informarea utilizatorilor / clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe www.misavan.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

Sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele, acestea fiind necesare pentru a putea intra in posesia produsului cumparat; pentru trimiterea de informari/anunturi cu privire la ofertele aparute. Refuzul dvs. determină imposibilitatea creării unei oferte conforme cu cele solicitate.

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: companiilor de curierat si partenerilor ce au un contract semnat cu Operatorul si alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre.

Conform Regulamentul (UE) 2016/679, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Misavan Trading Srl, Sat Voinesti, Comuna Voinesti, CF 61854, Judetul Iasi. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei. Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

Prelucrarea datelor cu caracter personal:

Misavan Trading Srl prelucreaza date cu caracter personal in conformitate cu prevederile legale pentru:

  • executarea contractului incheiat cu dumneavoastra, care include si returnarea produselor/restituirea sumelor ca urmare a acceptarii serviciului de retur;

  • pentru conformarea cu normele, reglementarile legale.

Vom folosi datele cu caracter personal in scopul intocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispozitiilor legale in vigoare. In cazul in care dumneavoastra nu doriti sa furnizati aceste date, returnarea produselor nu este posibila chiar daca se incadreaza in conditiile de retur prezentate in Politica de retur, intrucât nu ne putem conforma legislatiei din domeniul fiscal.

Siguranta datelor dumneavoastra este cea mai importanta pentru noi, de aceea tratam cu seriozitate orice aspect privind protectia datelor cu carcater personal. Mai mult decat atat, ne concentram sa va oferim o experienta unica in cadrul magazinului online, asigurandu-ne ca alegerea facuta este cea mai buna pentru dumneavoastra.

BAZA LEGALA

Pentru mai multe detalii puteti consulta baza legala:

  • Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) (accesibil la http://dataprotection.ro/?page=Regulamen-tul_nr_679_2016).
  • Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Observaţie:

  • orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, această menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu;
  • orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.
  • Modalitatea de informare „verbal" se utilizează, în mod excepţional, în situaţia în care nu se poate realiza informarea în alte modalităţi (ex: informare prin intermediul convorbiri telefonice, dacă acestea sunt înregistrate).

Politica de utilizare si gestionare a fisierelor de tip Cookie

Acest website foloseste fisiere de tip ”cookie” proprii si adaugate de terti. Aceste fisiere se utilizeaza pentru imbunatatirea experienetei de navigare online si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.
Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea ”cookie-urilor” utilizate de site-ul www.misavan.ro sau alte site-uri din reteaua Misavan. De asemenea, sunt prezente si cateva link-uri utile legate de acest subiect.

Ce sunt fisierele de tip ”Cookie” si ce date colecteaza?

Descriere fisier ”cookie”: un ”Internet cookie” sau browser ”cookie” sau ”HTTP cookie” este un fisier de dimensiuni mici, format din litere si cifre care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale utilizatorului de pe care se acceseaza Internetul.

Cookie-ul nu poate accesa informatii din hard drive-ul dumneavoastra, nu contine programe software sau virusi. Cookie-ul este complet "pasiv" si este instalat prin solicitarea transmisa de catre un webserver unui browser, ex: Internet Explorer, Google Chrome, etc.

Cookie-urile in sine nu colecteaza date cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de Internet. Tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care utilizatorul se intoarce pe website-ul asociat webserveru-lui respectiv.

Atunci cand utilizatorul acceseaza un site web de pe un browser de navigare pe Internet, site-ul web transmite informatii catre browser iar acesta creeaza fisiere text. De fiecare data cand utilizatorul acceseaza din nou respectivul site, browser-ul transmite acest fisier catre site-ul web. Astfel cookie-ul anunta site-ul web intodeauna cand utilizatorul revine pe site.

Ce tipuri de cookie-uri sunt folosite?

  1. de sesiune - acestea sunt stocate temporar, pana la inchiderea sesiunii, le memoreaza pana cand utilizatorul iese de pe website-ul respectiv sau inchide fereastra browserului.
  2. fixe - acestea sunt stocate pe hard drive-ul unui computer sau echipament. Cookie-urile fixe le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul in momentul respectiv, acestea "third party cookies" sunt folosite pentru ca ulterior sa fie livrata publicitate adaptata. Perioada pentru care ramane este pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual.

Care este importanta cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web browser (utilizatorul) si un web server (site-ul web). Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a navigarii, ajutand la generarea unei experiente adaptate preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online, ci doar faptul ca aceasta nu va mai tine cont de preferintele si interesele dumneavoastra, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Care durata de viata a cookie-urilor?

Fisierele de tip "cookie" sunt administrate de web-servere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, in functie de scopul pentru care a fost plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (de sesiune) si nu mai sunt retinute odata ce utilizatorul a parait ste-ul web si alte cookie-uri sunt retinute (fixe) si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel site web. Cu toate acestea, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de la teri?

Partile terte pot fi reclame, video, news box, etc acestea pot aduce anumite sectiuni de continut ale unor site-uri. Astfel de cookie-uri pot fi plasate prin intermediul site-ului si ele se numesc "third party cookies" pentru ca nu sunt plasate de proprietarul site-ului web. Furnizorii terti sunt obligati si trebuie sa respecte reglementarile legislative in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

Ce tipuri de cookie-uri folosim noi www.misavan.ro?

  • cookie-uri strict necesare;
  • Uneori folosim pe website-urile noastre următoarele cookie-uri terţă parte de performanţă:
    • Hotjar: folosim servicii analitice furnizate de Hotjar Limited (http://www.hotjar.com/) pentru a înţelege mai bine cum utilizează vizitatorii website-ul nostru. Folosim următoarele cookie-uri specifice: (i) _hjUserId. Acest cookie persistent este instalat imediat ce un utilizator încarcă o pagină care conţine codul Hotjar. Cookie-ul conţine un identificator universal unic (UUID) care permite Hotjar să urmărească acelaşi vizitator pe parcursul mai multor pagini şi sesiuni; (ii) _hjClosedSurveyInvites. Acest cookie persistent este instalat imediat ce un vizitator interacţionează cu un mesaj modal popup ce conţine o invitaţie la un sondaj. Este utilizat pentru a asigura că aceeaşi invitaţie nu apare din nou dacă a fost deja afişată; (iii) _hjDonePolls. Acest cookie persistent este instalat imediat ce un vizitator completează un sondaj utilizând widget-ul Feedback Poll. Este utilizat pentru a asigura că acelaşi sondaj nu apare din nou dacă a fost deja completat; (iv) _hjMinimizedPolls. Acest cookie persistent este instalat imediat ce un vizitator micşorează un widget Feedback Poll. Este utilizat pentru a asigura că widget-ul rămâne micşorat atunci când vizitatorul navighează pe website-ul tău; (v) _hjDoneTestersWidgets. Acest cookie persistent este instalat imediat ce un vizitator trimite informaţiile sale în widget-ul Recruit User Testers. Este utilizat pentru a asigura că acelaşi formular nu apare din nou dacă a fost deja completat; (iv) _hjMinimizedTestersWidgets. Acest cookie persistent este instalat imediat ce un vizitator micşorează un widget Recruit User Testers. Este utilizat pentru a asigura că widget-ul rămâne micşorat atunci când vizitatorul navighează pe website-ul tău; şi (vii) _hjIncludedInSample. Acest cookie de sesiune este instalat pentru a înştiinţa Hotjar dacă acel vizitator este inclus în mostra utilizată la generarea fluxurilor.
    • Google Analytics (_utma, _utmb, _utmc, _utmt, _utmv, _utmz, _ga, _gat, _gat_t1): Google Analytics este un serviciu de analiză web furnizat de către Google Inc. (http://www.google.com/analytics/). Google Analytics setează cookie-uri pentru evaluarea serviciilor noastre online şi aplicaţiilor mobile şi ne trimite rapoarte despre modul în care sunt utilizate. De asemenea, utilizăm Google Analytics pentru a efectua experimente de conţinut, pentru a testa şi îmbunătăţi site-urile noastre. Google Analytics utilizează cookie-uri de sesiuneşi persistente. Cookie-urile persistente au, de obicei, o durată de viaţă între şase luni şi doi ani.
    • cookie-uri de analiza a vizitatorilor;
    • cookie-uri pentru geo-targetting;
    • cookie-uri de inregistrare;
    • cookie-uri de publicitate;
    • cookie-uri ale tertilor, furnizori de publicitate, ca de exemplu: Google, Facebook, SATI, GfK, Google Analytics, Usabila, Hotjar, Omniconvert, etc. Pentru detalii suplimentare cu prive la acestea puteti consulta urmatoarele link-uri:

    Cum puteti opri cookie-urile?

    Utilizatorii isi pot configura browser-ul astfel incat sa respinga fisierele cookie. Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online. Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau sa fie acceptate cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu sunteti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Selectati browser-ul dintre cele de mai jos pentru a primi informatii privind modificarea acestor setari: Chrome, Firefox, IE, Opera, Safari.
    Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul: http://www.youronlinechoices.com/ro/.