“Ziua bună se cunoaște de dimineața.” Și pe bună dreptate! Cât de mult influențează starea de dimineață buna dispoziție pe care o ai pe parcursul zilei...

Micile detalii, care poate în acest moment nu îți par importante, îți influențează foarte mult ziua. De la modul în care te trezești, aerisirea camerei, ordinea sau dezordinea din casă, mormanul de vase murdare din chiuvetă...

Care este legătura între buna dispoziție de dimineață și vasele murdare din chiuvetă?

Nu e plăcut să ajungi în bucătărie pentru a savura o cafea delicioasă, un ceai cald sau un smoothie energizant și să vezi toate vasele murdare care te așteaptă în chiuvetă, pe masă... Chiar dacă nu te ocupi de ele în acel moment, până la finalul zilei tot va trebui să îți faci curaj. Mai mult decât atât, imaginea vaselor murdare de dimineață creează dezordine în bucătărie și senzația că totul în jurul tău trebuie curățat.

Cum începi ziua cu o bună dispoziție de invidiat, vase curate și o chiuvetă impecabilă?

 

Iată câteva sfaturi pentru a curăța mai ușor, repede și cu spor vasele murdare:

1. Transformă spălarea vaselor în ceva amuzant, relaxant, vesel.

Pune muzica preferată pe fundal, dă drumul la televizor la filmul preferat, pune un podcast, un webinar sau, de ce nu, ascultă o poveste. Diversifică. Nici nu vei simți cum trece timpul.

2. De ce să nu privești totul ca pe o activitate care te menține în formă?

Regula numărul 1 după ce mănânci: nu te odihni! Ai nevoie de mișcare. Și spălatul vaselor este un fel de mișcare. Poate nu este cea mai plăcută, dar poate deveni dacă așa o privești.

3. Spală vasele imediat după ce ai terminat de mâncat.

De ce? Economisești timp, energie și creezi un obicei foarte sănătos pentru tine și bucătăria ta. Totul va arătă ca nou de fiecare dată.

Cum? Poți spăla din vasele murdare în timp ce gătești. Imediat ce ai mâncat, strânge masa și spală restul de vase murdare. Poți împărți din sarcini, va fi o muncă în echipă cu adevărat constructivă. Astfel, nu lași resturile de ingrediente, mâncare, să se întărească, să fie dificil de îndepărtat și să pierzi și mai mult timp curățându-le a doua zi.

Gândindu-ne la nevoile tale de curățenie, îți propunem câteva variante de detergent de vase care te vor salva.

Dr. Stephan, brandul nostru premium, propune două variante de detergent profesional, superconcentrat, cu pompiță, ușor de dozat și folosit. Dr. Stephan Super Dish cu putere mare de curățare și degresare a vaselor de orice fel, și Dr. Stephan Bright Dish pentru curățarea paharelor și obiectelor din sticlă și cristal, conferă strălucire și nu lasă urme.

Poy cu mandarină și extract de cătină și Poy cu mango sunt o altă propunere. Au un ambalaj ușor de dozat și utilizat, elimină eficient grăsimea și crustele, nu lasă urme și au un parfum delicat, plăcut.

4. Folosește detergentul adecvat pentru grăsime arsă, carbonizată, veche, întărită.

Dacă te confrunți cu grăsime obținută prin evaporare, fierbere, înăbușire, poți pune vasul la înmuiat cateva minute și apoi îl poți curăța cu Dr. Stephan Super Dish.

Dacă grăsimea este mai veche îți recomandăm degresantul nostru la rece Dr. Stephan Cold Foam Degreaser - elimină cu ușurință murdăria și grăsime, se poate folosi în stare pură, prin pulverizare, sau diluat.

Dacă grăsimea este arsă, carbonizată, întărită, folosește Dr. Stephan Hot Foam Degreaser. Se folosește prin pulverizare pe oală, tigaie, încălzite la 40-70°C.

Lasă degresanții să acționeze câteva minute, apoi clătește cu apă din abundență. Noi îți recomandăm să utilizezi și mănușile de menaj Profesionale sau Aloe vera, pentru a proteja mâinile.

5. Secretul de pe eticheta produselor.

Secretul vaselor curate este să respecți mereu indicațiile de pe eticheta produselor. Astfel, folosești produsul corect, în cantitate corectă, pe suprafața recomandată.

6. Utilizează accesoriile de curățare adecvate nevoilor tale de curățare a vaselor.

Apelează la bureți cu canelură care protejează unghiile, lavete din microfibră care nu lasă urme sau scame pe suprafață, care nu se destramă și iși păstrează aspectul inițial pentru o perioadă foarte lungă. Alege-le cât mai colorate, conform design-ului din bucătăria ta. Totuși, nu uita să le schimbi periodic! Nu aștepta până se uzează. Adu-ți mereu aminte că în bucătărie există microbi, bacterii cărora le place umezeala și suprafața poroasă și umedă.

Își recomandăm să utilizezi buretele canelat color de la Misavan, spălătoarele inox și metal pentru vase, buretele pentru suprafețe delicate sau buretele XXL, excelent pentru a curăța pahare. Află mai multe despre bureți și din articolul nostru Bureții de bucătărie. Tipuri, utilizare și cât de des trebuie înlocuiți.

Lavetele din microfibră ideale pentru o spălare cu spor a vaselor, absorbție rapidă și fără urme sunt Laveta microfibră extra rezistentă pentru bucătărie, Laveta microfibră extra pufoasă pentru bucătărie, Laveta microfibră maxi super absorbantă ce se comportă asemenea unui burete, și Laveta microfibră pentru vase.

Dacă îți plac mai mult prosoapele din hârtie, optează pentru o monorolă din celuloză premium care garantat nu va lăsa urme, scame și nu se va destrăma atunci când ștergi vasele sau alte suprafețe din bucătărie. Recomandarea noastră: monorola Misavan Super strong 1500 foi sau 2500 foi, în 3 straturi de celuloză premium.

7. Găsește stilul tău de curățat.

Fă în așa fel încât totul să fie mai ușor, comod, la îndemână. Dacă îți place ordinea, spală vasele de la mic la mare, pune-le pe uscător sau șterge-le imediat. Dacă vrei să economisești apă, spală toate vasele deodată și apoi clătește-le. Vezi care e stilul tău.

8. La final, nu uita să cureți chiuveta.

Folosește Dr. Stephan Cold Foam Degreaser, Dr. Stephan Multi Degreaser, Dr. Stephan Multicream. Important este să utilizezi un detergent potrivit nevoilor chiuvetei tale.

Probleme cu țevile înfundate sau mirosuri urâte? Utilizează Misavan Gel Desfundat Țevi sau Misavan Gel Anti-miros.

Mai mult decât atât, nu uita să o dezinfectezi periodic pentru a elimina microbii, bacteriile, murdăria. Un stil de viață sănătos înseamnă să ai grijă și de sănătatea suprafețelor din locuința ta. Folosește un dezinfectant cu alcool ca Dr. Stephan Dezinfectant Hidroalcoolic Descol-75, Dr. Stephan dezinfectant Univeral Bioxel sau un dezinfectant 2în1 ca Dr. Stephan Dezinfectant Degresant Dengras Food. Toți cei trei dezinfectanți sunt avizați TP2 și TP4 de Ministerul Sănătății și pot intra în contact cu suprafețe unde se prelucrează alimente.

Află mai multe despre dezinfectanții noștri din articolul - Igiena casei în 2020. Sfaturi practice pentru curățarea și dezinfectarea casei.

9. Miros ciudat în bucătărie?

Dacă lași vasele nespălate mai mult timp, până a doua zi, se acumulează mirosuri diverse. Nu este ceva prea plăcut care să te întâmpine dimineața...

 

10. Puțină ordine înainte de somn.

În drumul tău către dormitor, fă puțină ordine. 5 minute. Va conta enorm când te trezești a doua zi și vezi casa organizată, ordonată, fără dezordine sau mizerie.

 

P.S.: Când te trezești, deschide larg geamurile, inspiră adânc și lasă aerul curat să intre în camera ta. Gândește-te că azi vei fi o persoană fericită, sănătoasă, creativă, foarte relaxată. Și cel mai important, fii o persoană recunoscătoare pentru ziua ce abia începe :).

 

Știai că?...

1. Urmele de lactate și de amidon de pe vase le poți îndepărta cu apă rece. Dacă speli cu apă caldă, vor fi mai greu de îndepărtat, mai vâscoase.

2. Apa pentru spălarea vaselor ar trebui să aibă temperatura de 45°C pentru a distruge microbii. Această temperatură nu este confortabilă pentru pielea mâinilor tale. Folosește mănuși!

3. Accesoriile și vesela din lemn nu trebuie lăsate în chiuvetă peste noapte, în umezeală. Lemnul este un material poros, bacteriile și returile de mâncare pătrund foarte ușor în material. Trebuie înlocuite mai des.

4. Sticla se curăță foarte ușor cu un detergent degresant. Lăsă-le puțin la înmuiat.

5. Accesoriile și vesela din bambus nu reține toxine, bambusul este mult mai rezistent decât lemnul și se curăță foarte ușor. Este un material elegant, se integrează cu ușurință în decorul bucătăriei tale. Nu se recomandă să le speli la mașina de spălat vase.

6. Nu folosi ustensile de metal pe o suprafață antiaderentă. Folosește ustensile din plastic, caucicu, lemn sau bambus, pentru a prelungi durata de viață și aspectul tigăii.

 

Spălarea vaselor murdare nu trebuie să fie o activitate neplăcută, care necesită timp și energie. Abordează stilul de curățenie cel mai potrivit ție și petrece timpul liber rămas așa cum îți place cel mai mult.

Și nu uita! O casă curată, igienizată, dezinfectată este o casă fericită.